USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Оформив три вантажівки: справа ексмитника знову повернулася до Луцького міськрайонного суду

Сьогодні 11:13
По другому колу в Луцькому міськрайонному суді розглядають справу про службову недбалість колишнього інспектора митного поста «Луцьк» Олександра Ліпича. Чоловік опинився на лаві підсудних через те, що оформив три вантажівки.

Правоохоронці переконані: Олександр Ліпич не перевірив дійсну дату їх першої реєстрації, і через це державний бюджет недоотримав митних платежів. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Справа тягнеться ще з 2019 року. Ексінспектора звинувачували навіть в Офісі Генпрокурора. Мовляв, не здійснив належну перевірку правильності визначення митної вартості, не провів перевірку відомостей, що містяться в документах, які підтверджують митну вартість товарів.

Ліпича звинувачують у тому, що він не перевірив, чи є розбіжності у документах на транспортний засіб щодо календарного та модельного року виготовлення автомобіля. Спочатку Олександра Ліпича підзрювали в зловживанні службовим становищем, потім обвинувачення перекваліфікували на службову недбалість.

Чоловікові загрожував рік обмеження волі. Суд першої інстанції його виправдав, а прокуратура подала апеляцію. Справа побувала у Верховному суді. Як результат – ексмитник вдруге на лаві підсудних Луцького міськрайонного суду.

Читати ще: Підсадили у потяг на Варшаву: в Луцьку судять митника і залізничника, які допомагали виїхати артисту опери

Строки давності притягнення до кримінальної відповідальності Олександра Ліпича в цій справі вже збігли. Однак він хоче довести свою невинуватість. На його переконання, у недоборі й несплаті митних платежів винен декларант, тобто підприємство, що надавало документи на вантажівки.

На черговому засіданні за клопотанням прокурора в режимі відеоконференції допитали одного зі свідків, який у 2020-му був головним державним інспектором контрольно-ревізійного відділу ДФС України. Втім нічого важливого по цій справі чоловік не повідомив.

На наступному засіданні, яке заплановане на вересень, за клопотанням прокурора допитають ще одного свідка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus