USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Офіційно: прикордонне село Рижівка на Сумщині – під контролем ЗСУ

10 Червня 2024 12:49
Село Рижівка на Сумщині, про захоплення якого 9 червня написав глава російського регіону Чечні Рамзан Кадиров і оприлюднив відео нібито із населеного пункту, перебуває під контролем українських військ.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на голову Білопільської громади Юрія Зарка та Президента України Володимира Зеленського.

За словами голова Білопільської громади, у Рижівці немає таких будівель, які відображені на фото та відео російської влади. Також Зарко додав, що оскільки село розташоване на лінії зіткнення, то захід ворожих ДРГ «цілком можливий».

Читати ще: На Харківському напрямку ворог перегруповує війська, на Куп'янському й Курахівському – ситуація напружена, – Генштаб

«Можна сказати, що це сіра зона. Тому що там, ви знаєте, що навіть один будинок половина знаходиться в Україні, половина – у Росії. Відстань до державного кордону надзвичайно близька. Тобто, це безпосередньо можна сказати як лінія зіткнення. Тому ми розуміємо, що такі питання як захід ДРГ цілком можливий. Це час від часу відбувається. Тим більше, враховуючи географічне положення, коли там є ліси, там є річка, дещо трошки полегшує роботу цим ДРГ. Зйомки, які ми бачили, не відповідають дійсності, в тому плані, що це немає таких певних будівель, немає такої річки, якої ми бачили на фотографіях у соціальних мережах», – пояснив Юрій Зарко.

Згодом Президент Володимир Зеленський написав, що в Сумській області ЗСУ контролюють ситуацію. Окупанти працюють диверсійними групами, але їх виявляють та знищують.

Читати ще: За добу армія РФ втратила в Україні ще 1190 військових і літак

«Що стосується села Рижівка, окупант спробував реалізувати там операцію пропагандистського характеру. Станом на ранок російський прапор у селі знищено, присутності окупанта немає», – повідомив Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus