USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Один з найбільших скарбів за останні десятиліття: у Німеччині знайшли 1600 середньовічних монет

Сьогодні 00:18
Археологи знайшли приблизно 1600 середньовічних монет.

Про це пише Arkeonews з посиланням на Державне управління охорони пам’яток регіональної ради Штутгарта, передає УП. Життя.

Мешканець Брайсгау Клаус Фелькер допомагав прокладати трубопровід біля сільського басейну на початку травня 2024 року. Під час риття траншеї він помітив маленькі металеві пластини.

Чоловік повідомив про знахідку в Державне управління охорони пам’яток, коли усвідомив можливе значення цих об’єктів. На місце прибула команда археологів та виявила тисячу монет.

Поки вони проводили розкопки, почався дощ, який перетворив траншею на багнюку по коліна. Але археологи не полишили своєї справи – і в результаті знайшли ще 600 монет.
Читати ще: У США жінка серед сміття знайшла послання в пляшці з 1945 року

Основну частину монет, за словами археолога Андреаса Гаазіса-Бернера, було викарбувано приблизно в 1320 році. Вони походять з кількох відомих монетних дворів, зокрема в Брайзаху, Цофінгені та Фрайбурзі. Були також монети з Кольмара, Лауфенбурга, Цюріха, Базеля, Санкт-Галлена.
«Аналіз цього монетного скарбу дасть інформацію про обіг монет у Брайсгау, карбування на монетних дворах, торгівлю сріблом, а також видобуток у долині Глоттерталь», – зауважив Андреас Хаасіс-Бернер.

Читати ще: В Іспанії будівельники знайшли скарби, які можуть пояснити падіння Римської імперії

Велике різноманіття монет свідчить про розгалужені торговельні мережі та обмін валюти, які існували в цьому регіоні на початку XIV століття.

Знахідка допоможе науковцям краще дослідити економічну діяльність: карбування, торгівлю сріблом і обіг грошей у Брайсгау.

Офіційні особи назвали артефакти одним із найбільших монетних скарбів, знайдених за останні десятиліття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus