USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Один водій помер, інший – з інвалідністю: справу про трагічну ДТП біля Луцька розглядають п’ятий рік

12 Червня 2024 07:45
Аварія, що трапилася у 2019 році в селі Богушівка Луцького району, призвела до трагічних наслідків – 20-річний водій одного з легковиків помер від отриманих травм. Керманич, якого слідство звинувачує у вчиненні аварії, після ДТП три тижні пролежав у комі, а в його дружини діагностували тяжкі тілесні ушкодження. Обоє згодом отримали інвалідність. Їхня дитина, яка сиділа на задньому сидінні, дивом вціліла.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я робив маневр на своїй смузі руху. Це була якраз та пора доби, коли ще не темно, але вже й не світло. Інший водій здійснив різкий маневр на мою смугу руху, тому мусив якось реагувати, бо в машині сиділи мої дружина та 5-річна дитина», – пояснив обвинувачений Віталій Потарась.

Суд першої інстанції встановив, що обвинувачений, рухаючись своєю смугою і помітивши невстановлений автомобіль, який виїхав на зустріч, не зменшив швидкість. Натомість він виїхав на зустрічну смугу, а там уже і трапилося зіткнення.

Читати ще: Водія, який їздив під наркотиками біля Луцька, оштрафували та позбавили прав

Згідно з висновку експертизи, ДТП сталася в результаті порушення правил дорожнього руху з боку обвинуваченого.

«У суді першої інстанції, на жаль, не були допитані ні слідчий, ні експерт. Ми писали клопотання в апеляційній скарзі, щоб викликали свідків і провели додаткові інженерно-транспортні експертизи. Я цього не боюся, бо хочу, щоб встановили всі обставини справи, адже це вже п’ятий рік жахіття для моєї сім’ї», – наголосив Віталій Потарась.

Уже п’ять років суд не може поставити крапку в цій справі. Кілька разів подавалися апеляційні та касаційні скарги.

Суд першої інстанції виніс вирок – позбавлення волі на 4,5 року. За його скасування в апеляційному суді виступали і обвинувачений, і сторона обвинувачення. Прокуратура вважала, що покарання занадто м'яке й суд не врахував деякі обставини.

Читати ще: Їздив п'яним у Луцьку: водія BMW позбавили прав та стягнули з нього 17 тисяч

Своєю чергою обвинувачений наполягав, що його необхідно звільнити від відповідальності, оскільки в його діях немає ознак кримінального правопорушення. За його словами, винен сам загиблий, а також необхідно провести ще одну експертизу.

«Попередня експертиза була зроблена однобоко, тобто там встановлювалася тільки моя вина. А в ДТП завжди є двоє учасників», – акцентував обвинувачений.

Хотіли залишити вирок без змін рідні загиблого. Його мати стверджувала, що жодного разу ні обвинувачений, ні його сім'я з нею не спілкувалися, не просили вибачень.

Суд, заслухавши всі доводи сторін, задовольнив апеляційну скаргу Віталія Потарася. Вирок Луцького міськрайонного суду скасували та призначили новий розгляд справи в суді першої інстанції. Слухання у справі про смертельну аварію розпочнуться заново.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus