USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Один одному: про волонтерів Луцька записали епізод всеукраїнського подкасту

9 Серпня 2022 23:21
«Один одному» – подкаст Центру спільних дій про корисні і важливі речі, які роблять громади під час війни.

Після 24 лютого Луцьк став прихистком для багатьох людей та бізнесів, яких із дому вигнала війна. Журналістка ГО «Центр спільних дій» приїхала до міста, щоб записати історії людей, які опинилися тут через війну або ж жили давно, а зараз почали волонтерити.

До епізоду увійшли кілька історій. Зокрема – про волонтерський штаб «Генерація змін». Його співзасновниці пригадують, з чого почалося їхнє волонтерство, а також розповідають цікаві історії.

Допомагає людям, які опинилися в Луцьку через війну, і Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Прихистком для тих, хто втік від війни, став арт-хостел музею. Його директорка Альбіна Освіцінська розповідає, як вдалося облаштувати побут для такої кількості людей.

Дехто з нових мешканців уже й сам активно волонтерить: наприклад, азербайджанець Турал Намазов. Він приїхав із Харкова з рідними та вже відкрив у місті власний волонтерський штаб.

Не оминають увагою в подкасті й евакуацію бізнесів. У цьому епізоді – історія харківської лабораторії «Маяк», яка тепер працює в Луцьку. А також – про те, як підприємцям на новому місці допомагає Луцька міська рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus