USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Одразу після вторгнення Путін пропонував Шольцу та Макрону зустрітися без Зеленського: опублікували стенограму розмови

29 Серпня 2023 12:18
З’явилося повне розшифрування стенограми бесіди канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Емманюеля Макрона, що відбулася навесні 2022 року на дев’ятий день після початку вторгнення РФ в Україну.

Матеріал опублікував німецький таблоїд Bild, повідомляє Страна.

Перед розмовою Макрон жартує зі своїми радниками: «Якщо це не спрацює, то «поворот епох» та переозброєння Бундесверу, ймовірно, теж йдуть не дуже добре».

Потім канцлер вийшов зв’язок.

«Ах, привіт, Олафе, як справи? Як пройшла ваша розмова сьогодні вранці?» – запитав Макрон.

Читати ще: Німеччина передала Україні ракети для Patriot і системи виявлення дронів

«Краще не стане. Щось мене турбує більше за переговори: він (путін) не скаржиться на всі санкції. Я не знаю, чи робив він це в розмові з вами. Але він навіть не згадав про санкції», – відповів Шольц.

Макрон підтвердив: «Мене теж».

Шольц поскаржився, що путін лише робив презентації про свій погляд на Україну: «Він розповів мені про всі свої ідеї, про те, як знайти компроміс. Він говорив про демілітаризацію, денацифікацію».

Читати ще: Франція передасть Україні далекобійні ракети

«І, – продовжував Шольц доповідати Макрону, – він попросив мене визнати Крим частиною Росії. І незалежність цих «республік».

Висновок федерального канцлера: «Нічого нового, прямо скажемо».

Шольц намагався досягти зустрічі на найвищому рівні.

Читати ще: Понад 40% українських біженців хочуть надовго залишитися в Німеччині, – опитування

«Коли я запитав його, чи має рано чи пізно відбутися зустріч по Україні з вами, мною, Зеленським і з ним, путіним, він не повністю відмовився. Але він сказав дві умови. По-перше, не повинно бути жодних підстав для припинення вогню . Потім він просто говорив про нас трьох: ти, я і він. Без Зеленського», – сказав він.

За словами Шольца, путін також висловив ідеї теорії змови:

«Потім він сказав, що українська делегація поїхала до Польщі, тому що вони хочуть поговорити з президентом Сполучених Штатів, щоб отримати їхню інструкцію...».

Шольц потім розсміявся і підбив підсумок: «Більш-менш це все».

«Дякую, це було дуже схоже на розмову, яка в мене була з ним учора. Думаю, він зараз сповнений рішучості йти до кінця. Жорстокість його телезвернення, а також усі ініціативи, які він зробив у переговорах з громадськими організаціями в Росії за останні кілька годин, дуже турбують. Грубо кажучи», – відповів Макрон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus