USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

Одні захоплюються, інші критикують: у Луцьку двірник-волонтер влаштував сортування сміття

Сьогодні 07:43
Мешканці будинку в Луцьку на вулиці 8 березня, 33 розділилися на два табори. Одні захищають свого двірника, бо той сортує сміття і дбає про територію, інші нарікають, що таке сортування лише заважає. Ігор Михальчук окремо збирає одяг, кришки, бляшані банки тощо.

Як виглядає двір – у сюжеті «12 Каналу».

Пані Ліля пояснила, для чого у дворі зносять різні речі: «Для фронту збираємо одяг. Також збираємо кришки від пластикових пляшок для подальшого виготовлення протезів. З тканини неподалік шиють одноразову спідню білизну для військових».

Організувати збір одягу і встановити місце для металевих банок, скла та картону взявся двірник Ігор Михальчук.

«Хочу, щоб усе було по-хазяйськи, як у власній хаті. Перед контейнерами сплели огорожу. Для цього почистили хащі, де раніше лазили наркомани зі шприцами», – розповів двірник.

Читати ще: Куди здати ртутний термометр у Луцьку і що робити, якщо він розбився

Відтак перед контейнерами тепер стоять плетені огорожі. В ящиках окремо – бите скло, корки для протезів, картон із папером.

Але не всі мешканці поділяють благоустрій двірника. Щодо збору одягу теж дехто відноситься скептично, бо ж речі, мовляв, не проходять жодну обробку.

Натомість більшість жителів таки дякують Ігорю Михальчуку, бо раніше двір був у поганому стані.

«Людина взяла і вичистила двір, бо раніше сиділи в гі*ні. Але й тепер комусь погано. Не знаю, що тим людям не вистачає», – переконана одна з місцевих мешканок.

Пан Віталій своєю чергою показав укриття в підвалі будинку. Там, за його словами, неможливо перебувати в тривогу через нагромадження усього.

Але, як пояснив двірник, двічі на місяць скло забирає підприємець на переробку. Кошти, які отримує, йдуть на пакети для сміття, горщики для квітів, цемент тощо.
У дворі намагаються тепер класти скло й метал окремо. Рештки їжі віддають голубам, для яких відвели місце за огорожею.

«За кордоном усі сортують сміття. І я теж так роблю. Якби не Ігор, то в нас взагалі було б занедбано», – зазначив мешканець Олександр.

Місцеві дітлахи допомагають збирати корки і складати в контейнери, що є біля кожного під’їзду. За словами двірника, усім речам волонтери знайдуть призначення.

Читати ще: У Луцькій громаді функціонують три центри управління відходами: як вони працюють

На обурення Ігор Михальчук намагається не реагувати, бо переконаний, що завжди на все знайдуться критики.

За словами фахівця «Луцькспецкомунтрансу», на цей час біля прибудинкових територій міста немає баків для роздільного збору відходів. Усе сміття відправляється на полігон у Брищі. Люди лише можуть самотужки привозити сміття на сортувальні станції в громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus