USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Ківерцях планують об'єднати дві школи

23 Червня 2020 21:16
У Ківерцівській ОТГ відділ освіти пропонує реформувати загальноосвітню галузь, зокрема, об'єднати школи №1 та №5.

Про це розповідає Суспільне Волині.

Відповідно до проєкту місцевих урядників впродовж 5 років гімназію міста Ківерці планують зробити початковою школою, у школу №4 проводити набір учнів 5-12 класів, школи №5 та №1 об'єднати для учнів 1 – 9 класів.

Директорка школи №5 Світлана Свиновей каже, що пропонували зробити корпоративний ліцей, у міськраді відмовили. Зі слів директорки, наступного року у школу мали прийти 330 учнів. «Батьки писали заяви, не знаю, як з ними поступити, коли вони писали на корпоративний заклад освіти, то думаю, що заяви маємо задовольнити», - каже директорка.

У школі №1 теж не раді об'єднанню. Там впевнені, що злиття шкіл погіршить виконання освітньої програми. У школі нині навчаються 256 учнів.

«Оптимізація каже, що 2 маємо об’єднати в один, а це 30 учнів у непристосованому приміщенні і ми не зможемо реалізувати «Нову українську школу», бо маємо створити 9 робочих зон, ми їх не створимо, тоді «Нова українська школа» іде в нас насмарку», - розповіла директорка Світлана Люшук.

Проєкт рішення про реформування освіти у школах ухвалили на засіданні комісії міськради. Остаточне рішення прийматимуть на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вах Показати IP 24 Червня 2020 05:24
Виставили на продаж землю..Реформою добили медицину,тепер освіту...?впринципі логічно-рабам на землі непотрібна грамота...і шоб довго не жили..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus