USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.75 10.90

Одна доза COVID-вакцини скорочує поширення коронавірусу на 50%. Дослідження

29 Квітня 2021 07:20
Згідно з новим дослідженням британських науковців, лише одна доза вакцини Pfizer або AstraZeneca знижує ймовірність передачі коронавірусу іншим людям до 50%. Це ще раз підтверджує, що вакцинація є найкращим виходом з пандемії.

Служба охорони здоров’я Великої Британії (PHE) проаналізувала дані про 57 000 вакцинованих людей з 24 000 домогосподарств. Їх порівнювали майже з одним мільйоном невакцинованих громадян, пише 24 канал.

Дослідження показало, що у тих людей, які заразилися коронавірусом через 3 тижні після першого уколу, ймовірність передачі вірусу своїм близьким була на 38 – 49% нижчою, ніж у нещеплених.

Міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Хенкок заявив, що це приголомшлива новина.

«Ми вже знаємо, що вакцини рятують життя, і це дослідження – реальні дані, які показують, що вакцини також скорочують передачу цього смертельного вірусу», – зауважив він.

Домогосподарства вважаються місцем «високого ризику» поширення вірусу. У дослідженні йдеться, що аналогічні результати можна очікувати в інших умовах з аналогічними ризиками передачі, до прикладу під час спільного проживання або у в’язницях.

«Вакцини не тільки знижують ступінь важкості захворювання і запобігають сотням смертей щодня, тепер ми бачимо, що вони додатково впливають на зниження шансів передачі COVID-19 іншим», – заявила керівниця відділу імунізації PHE Мері Рамзі.

Попередні дослідження вже показали, що через 4 тижні після першої дози вакцини у людини знижується ризик розвитку симптоматичного коронавірусу.

Також раніше дослідники з PHE підрахували, що впровадження вакцини у Великій Британії у грудні 2020 року запобігло 10 400 смертям серед людей віком від 60 років до кінця березня 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus