USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Обстріли не лякають: українці у жовтні зареєстрували понад 24 тисячі нових бізнесів

6 Листопада 2022 07:40
У жовтні в Україні зафіксували сплеск нових реєстрації ФОП та компаній, попри масовані обстріли ворога по українських містах, але робота бізнесу дещо просіла.

Про це свідчать дані Опендатабот у рамках моніторингу «Економічний фронт України», передає ЕП.

У жовтні було зареєстровано 21,3 тисячі ФОПів та 3,2 тисячі компаній.

«Кількість реєстрацій нових бізнесів помітно просіла в перші тижні масованих обстрілів України, проте нагнала втрачене в останній тиждень місяця», – йдеться в повідомленні.

Аналітики пояснюють, що зазвичай найбільшу кількість ФОПів реєструють на початку місяця, наприкінці періоду реєстрації падають, проте у жовтні показники першого та останнього тижнів стабільно високі.
Читати ще: Рада в рекордні терміни ухвалила держбюджет-2023: основні показники

Загалом від моменту початку великої війни було зареєстровано близько 170 тисяч нових ФОПів.

«Загальний «параліч» ринку відбився й на роботі бізнесу. Так, за даними сервісу «Вчасно», наразі кількість договорів за місяць – у жовтні порівняно з вереснем – впала на 8%. Проте це все ще у 1,5 раза більше за показники до великого вторгнення. Кількість актів, підписаних за допомогою сервісу документообігу, майже не змінилась», – зазначили дослідники.
Читати ще: ВВП України за результатами 2022 року скоротиться на 32%, – Нацбанк

Активною залишається галузь громадського харчування – станом на початок листопада працює 74% закладів порівняно з періодом до великого вторгнення. Вони генерують 93% обігів від показників до нападу РФ.

Крім цього, українці остаточно відновили покупки в українських магазинах порівняно з періодом до вторгнення РФ. В останні тижні жовтня показники сягнули рекордних 123% проти довоєнних показників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus