USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Оборонна промисловість Росії послаблюється і не відповідає потребам війни, – британська розвідка

15 Лютого 2023 15:01
Військове виробництво Росії критично послаблюється, її оборонна промисловість не здатна виробляти необхідну кількість зброї для ведення війни проти України.

Про це йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії, передає ТСН.

Як пише британська розвідка, про ослаблення російського оборонпрому свідчать публічні заяви керівництва РФ. Так, 9 лютого заступник голови ради безпеки Дмитро Медведєв відвідав Омський завод машинобудування і закликав збільшити виробництво танків.

Крім того, президент РФ Володимир Путін під час наради 12 січня розкритикував віцепрем'єра Дениса Мантурова, який відповідає за оборонну промисловість, за «дурість».

«Високопоставлені російські керівники, ймовірно, усвідомлюють, що військово-промислове виробництво держави стає критичною слабкістю, що посилюється стратегічним та оперативним прорахунком вторгнення в Україну», – пояснюють розвідники.

Читати ще: Відхід з Бахмута не сприятиме підготовці України до контрнаступу, – ISW

За даними розвідки, військове виробництво Росії не відповідає потребам Міноборони щодо ресурсів, які необхідні окупантам в Україні, а також відновленню запасів.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення і станом на 15 лютого Росія втратила у війні проти України 139770 солдатів, близько 3290 танків та 6507 бойових броньованих машин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Лютого 2023 15:14
в них на консервації досить стріляючого заліза ще на роки буде. заколисувати ще не втомилися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus