USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Оборона, штурм, евакуація: бійці Краматорського прикордонного загону проходять злагодження на Волині

26 Червня 2024 18:41
В одному з підрозділів Краматорського прикордонного загону, який зараз перебуває на Волині, відбулися навчання військовослужбовців. За сценарієм «глухої» оборони, штурму окопів з «окупантами» та евакуації поранених прикордонники відшліфовують навички та вміння.

Про це Суспільному розповів пресофіцер Роман. З його слів, бійці на ротації, та окрім злагодження, охороняють частину ділянки кордону.

На навчаннях під час симуляції бою військовослужбовці Краматорського 11-го прикордонного загону відпрацьовують сценарій ведення штурму окопних позицій, у які змогли зайти російські бійці. Про це розповів керівник відділу на позивний Шостий.
«Проходимо злагодження у складі підрозділу з FPV-дронами, розвідувальними та іншими вогневими засобами, які будемо використовувати в зоні бойових дій», – сказав військовослужбовець.
Читати ще: 22-річна волинянка вистежує та нищить ворога за допомогою БПЛА

Начальник відділення на псевдо Херсонець зазначив, що особовий склад працює злагоджено в групах.
«Такі ситуації відбуваються щоденно, щогодинно на полі бою. Усі групи мають бути як годинниковий механізм», – розповів він.
За планом відпрацювання прикривала побратимів снайперська пара: Олександр з Одеси і його напарник Олександр із Луцька. Прикордонники захищають країну від початку війни, з 2014 року, зауважив один з військовослужбовців.
«Раніше ми в горизонтальній площині маскувалися, і цього вистачало, а тепер треба думати, що в нас над головою. Натягувати тенти, щоб нас не побачили дрони», – розповів снайпер.
Сценарії на навчанні наближені до бойових, додав фельдшер на позивний Буржуй.
«Навчання з евакуації пораненого з поля бою, там симуляція бою, тут транспортування, сортування і навчання медичне, а далі – евакуація на транспорті», – зазначив фельдшер.

Читати ще: «Завжди готові дати відсіч ворогу», – волинський прикордонник Док

Начальник відділення на позивний Апачі розповів, що у березні 2022 року, коли йому було 19, пішов у ТЦК. Так розпочалася його служба прикордонника. Бойовий медик додав, що в нього було вже три ротації на сході.
«Добре, що є можливість проводити такі навчання, це показник того, що армія розвивається, і зараз, після двох років війни я бачу, що багато речей стають значно кращими», – сказав він.
Бойовий медик Апачі розповів, що наразі у Краматорському прикордонному загоні в повному складі тренується новий підрозділ.

«Я був на сході, я бачив, що лишається після росіян. Після Харкова Полтава – це мій дім, я не хочу, щоб вони туди дійшли», – додав військовий.
Начальник пресслужби Краматорського прикордонного загону Роман зазначив, що військовослужбовці загону проходять курси і в Україні, і за кордоном.
«Будь-хто з осіб, які хочуть приєднатися, за своїм фахом знайдуть тут гарне місце», – додав пресофіцер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus