USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Карантин – не завада: Волинська облспоживспілка наживається на підприємцях

3 Червня 2020 08:00
Окремі луцькі підприємці з місцевих ринків скаржаться на те, що змушені сплачувати Волинській облспоживспілці орендну плату за період карантину. Хоча торговими місцями на ринках фактично не користувалися. І це при тому, що Луцька міська рада звільнила облспоживспілку на час карантину від орендної плати за землю.

У Луцьку чи не найбільше відчули на собі наслідки карантину власники торгових точок на місцевих ринках, які з відомих причин були зачинені два місяці, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Питання про те, що робити з орендною платою за місце, яким не користувався, хвилювало кожного з них.

У докарантинні часи чимало підприємців оренду платили комунальному підприємству «Луцькі ринки», а були й такі, які платили за торгові місця Волинській обласній спілці споживчих товариств. Луцька міська рада просила керівників ринків не брати такої плати з підприємців на цей період. На початку квітня міська вдала ухвалила рішення, що КП «Луцькі ринки» не братиме на час карантину орендної плати з підприємців.

Утім через два місяці ті підприємці, які орендують місця в облспоживспілки, почали активно цікавитись, чи звільнила Луцька міська рада облспоживспілку від орендної плати за землю на час карантину. Відповідне звернення зареєстрував Борис Гайда на платформі Єдиної системи місцевих петицій. У зверненні чітко прописано прохання скасувати на час карантину орендну плату за комунальну землю для облспоживспілки, бо ж, мовляв, від цього залежить нарахування орендної плати для самих підприємців.

Однак у Луцькій міській раді наголосили, що облспоживспілку звільнили від сплати податку за землю на місяць, тобто за березень.

«Облспоживспілка плату в бюджет за місяць не перераховувала, – прокоментувала директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова. – Ми, звичайно, зазнали великих втрат – близько 9 мільйонів… Але плата за землю не нараховувалася… 600 тисяч в місяць вони нам платять».

Поспілкувавшись із підприємцями з ринку, які орендують місця в облспоживспілки, стає очевидним, що вони нічого не чули про те, що облспоживспілка на час карантину звільнена від плати за оренду землі. Проте орендодавці попросили підприємців заплатити за оренду торгових місць. А ось пояснювати журналістам в споживспілці нічого не захотіли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 3 Червня 2020 08:15
Ох яка Облспоживспілка погана а які КП луцькі ринки хороші, що не то що беруть оренду а від землі з підприємцями з діючими договорами відмовилась... не треба нам тепер про погану облспоживспілку....
ПП Показати IP 3 Червня 2020 09:01
Цікаво,карантин 3 місяці тривав, а міськрада звільнила від оплати тільки на 1місяць.....
олег Показати IP 3 Червня 2020 09:59
Підприємці бариги хай платять. Експропріація експропріаторів, або граб награбоване.
лучанин Показати IP 3 Червня 2020 10:05
Ці два монстра,що Облспоживспілка,що Луцькі ринки давно пора ліквідувати!!!! З них толку,як з козла молока.Помочі_ АБСОЛЮТНО НІЯКОЇ!!!! А от здирництво,це їхній обов"язок,за рахунок чого "кучеряво" живуть.
Хмара Показати IP 3 Червня 2020 12:44
Епіцентр ліквідуйте прид*рки
Підриємець Показати IP 3 Червня 2020 14:09
Отака у нас міська влада,а точніше її відсутність.Карантин тривав два місяці ,а скасували плату за один.
Ніхто Показати IP 3 Червня 2020 18:00
Давно пора ту облспоживспілку знищити, але всі хочуть надурити, от і жирують--- нема альтернативи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus