USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Обладнання для енергетики відтепер можна ввозити в Україну без мита й ПДВ

Сьогодні 15:12
27 липня набули чинності Закони України №3853-IX та №3854-IX від 16.07.2024, які передбачають застосування звільнення від сплати митних платежів під час ввезення окремих видів товарів.

Про це повідомляє Держмитслужба України.

Зокрема звільнено від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну електрогенераторного обладнання, обладнання для вітро- та сонячної генерації, акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності).

Також у переліку товарів, які звільняють від сплати митних платежів при імпорті, зазначено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування. Зокрема звільнено від оподаткування тактичні навушники спеціального військового призначення. Пільги поширюються на таке важливе оборонне обладнання, як засоби радіоелектронної боротьби. Без сплати митних платежів будуть імпортувати в Україну для потреб оборони не лише антидронові рушниці, але й інші РЕБ.

Читати ще: Як волинянам отримати пілльгове кредитування під 0% на сонячні панелі й вітрові установки

Передбачено й пільгове ввезення в Україну комплектувальних для організації власного виробництва та ремонту в Україні машин механізованого розмінування, а також для виготовлення підприємствами України активних засобів протидії технічним розвідкам.

Змінами передбачено на період дії воєнного стану в Україні звільнення від сплати митних платежів товарів, ввезених для енергетичної безпеки, у тому числі тих, які переміщують (пересилають) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, для вільного обігу.

У Держмитслужбі акцентують, що під пільгове ввезення в Україну підпадають такі важливі для населення товари, як електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їх основі, а також сонячні панелі для ремонту та/або заміни від пошкоджень і розширення потужності сонячних електростанцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus