USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Обіцяв «відмазати» від екстрадиції за $50 тисяч: СБУ затримала нардепа з фракції Порошенка

30 Червня 2023 09:31
СБУ викрила чинного нардепа, який за $50 тисяч обіцяв «відмазати» іноземця від екстрадиції.

За даними джерел «Української правди», йдеться про Сергія Алєксєєва від Євросолідарності.

В СБУ повідомили, що спільно з ДБР задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн. За 50 тис. дол. нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Депутат «гарантував», що використає власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.
За даними слідства, було зафіксовано одержання 30 тисяч доларів. Раніше Алєксєєв отримав ще 20 тисяч доларів.

Депутату, голові підкомітету у комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності повідомили про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 КК України).

В ОГП додають, що за місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
збирав Показати IP 30 Червня 2023 10:27
Потроху на *донати*.
Панас Показати IP 30 Червня 2023 10:57
Голова підкомітету не боровся із злочинністю, а очолив її, і на жаль таких "професіоналів" ціла країна, перші колаборанти
ABC Показати IP 30 Червня 2023 12:18
Для депутата 50тис - то сльози. Невже не знайшли в ЄС якусь більшу рибку? Якась дивна партія, навіть красти толком не вміють. Вчилися би краще у Слуг. Що не затримання, то мільйони і мільйони знаходять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus