USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Обіцяли «красиву смерть»: британець розповів про полон в Росії

26 Вересня 2022 09:00
Британець Ейден Аслін розповів про тортури, які йому довелося пережити в російському полоні. Його разом ще з чотирма британцями, а також п’ятьма іншими іноземцями звільнили та відправили до Саудівської Аравії в рамках великого обміну 21 вересня.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на інтерв’ю у The Sun.

28-річний Аслін з Ноттінгемшира в центральній Англії жив в Україні та служив у морській піхоті, коли Росія розпочала війну в лютому. Він потрапив у полон під час боїв за Київ і був засуджений до смертної кари в червні сепаратистами «ДНР» за звинуваченням у найманстві.

Читати ще: Били струмом, різали ножем: британці розповіли про тортури в російському полоні

«Поводилися гірше, ніж з собакою»

Аслін розповів виданню The Sun, що його неодноразово били кийком під час допиту, і в один момент він впав на підлогу після удару по лобі. Офіцер став біля нього на коліна і сказав йому російською: «Я – твоя смерть». «Він показав мені на спину. Він показав мені свій ніж, і я зрозумів, що він вдарив мене ним», – сказав Аслін. Тоді офіцер запитав його, хоче він швидкої смерті чи красивої. Аслін відповів, що швидкої смерті. На це офіцер йому сказав: «Ні, на тебе чекає красива смерть».

За словами британця, в полоні його тримали в одиночній крихітній камері з вошами, тарганами і без денного світла, та поводилися гірше, ніж із собакою.

«Щоранку змушували співати гімн Росії»

Аслін також розповів, що у полоні йому дозволяли лише зніматися в пропагандистських відеороликах та телефонувати в британське міністерство закордонних справ. Кожного ранку йому в камері вмикали російський гімн і змушували його співати.

У неділю, 25 вересня, він написав у своєму Twitter: «Після того, як мене змушували співати російський гімн щоранку протягом останніх шести місяців, я думаю, що настав час навчитися чогось кращого і вивчити український гімн».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus