USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Обговорили діяльність Наглядової ради: до ВНУ завітала Оксана Забужко

18 Травня 2024 21:42
18 травня відома українська письменниця Оксана Забужко, яка нещодавно увійшла до нового складу Наглядової ради Волинського національного університету імені Лесі Українки, відвідала ЗВО разом з народною депутаткою України Іриною Констанкевич.

Про це повідомили на сайті вишу.

Гостей зустріли ректор Анатолій Цьось, проректори Юрій Громик і Наталія Благовірна, помічниця ректора Тетяна Роспопа, завідувач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Сергій Романов. Спілкування було конструктивним, присутні окреслили співпрацю в різних напрямах.
Зокрема Ірина Констанкевич розповіла про своє бачення діяльності Наглядової ради й участь у ній Оксани Забужко.
Ректор Анатолій Цьось подякував відомій письменниці за співпрацю та допомогу у виданні Повного академічного зібрання творів Лесі Українки. Проректор Юрій Громик і професор Сергій Романов розповіли про підготовку зібрання творів Олени Пчілки, а проректорка Наталія Благовірна закцентувала увагу на студентських ініціативах і самоврядуванні.
«Дуже добре, що ми сьогодні зібралися. Під час розмови з’ясували низку важливих питань. Зокрема згадали, для чого функіонує Наглядова рада. Тому спільно будемо працювати над розвитком університету, підвищенням його ролі та соціального значення», – підсумував зустріч Анатолій Цьось.
Читати ще: «Пишемо усі разом сторінку нової розповіді», або Чому «О» – така важлива. Фоторепортаж з презентації книги історій про Луцьк від топових письменників

Він запропонував Оксані Стефанівні стати почесною професоркою ВНУ імені Лесі Українки та виступити перед Лесиними людьми з публічною лекцією.
«Університет міг би грати роль координатора інтелектуальних зусиль не лише для Волині, а й у ширшому масштабі», – резюмувала Оксана Забужко, а також запропонувала робити тематичні воркшопи, обговорення та проєкти.

Окрім цього, Оксана Стефанівна внесла низку пропозицій щодо діяльності Наглядової ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
232 Показати IP 19 Травня 2024 10:51
Ого Забужка приїхала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus