USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Обчистив своячку: підозрюваний у грабежі лучанин запевняє, що викупив прикраси

25 Квітня 2023 08:09
Пограбував своячку чи допоміг їй повернути золоті прикраси? Поліція переконана, що 40-річний лучанин обчистив квартиру сестри своєї колишньої дружини. Поки жінки не було вдома, він проник у її помешкання.

Натомість підозрюваний запевняє, що все було по-іншому. Мовляв, правоохоронці на нього тиснули, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Того дня лучанка повернулася додому неочікувано посеред ночі. Їздила до Києва і мала бути пізніше. Вдома жінка застала грабіжника. Той прихопив 67 тисяч гривень, ювелірні прикраси, штовхнув жінку у груди і вибіг. Поліція запідозрила чоловіка сестри.

«Ми обвинувачуємо його в тому, що він зробив дублікат ключа і потрапив до квартири сестри дружини, коли та була відсутня. Однак не розрахував час, вона повернулася зарання і зустріла його при виході. Звичайно, ми доводимо це в суді… Сторона захисту заперечує його вину», – інформує прокурор Іван Горбунов.

У матеріалах справи вказано, що чоловік раніше мав дві судимості: одного разу його засудили на п’ять років, другого – на 14.

Сам підозрюваний Сергій причетність до грабежу своячки заперечує: «Я сказав, що ця річ із тієї квартири, де вкрали. Я не говорив, що я вкрав».

Суд першої інстанції дійшов висновку, що підозрюваний винен. Йому присудили п’ять років ув’язнення.
«У самому протоколі та в долученій до нього заяві обвинуваченого зазначено те, що вказані речі видавалися як викрадені. При вході на територію зони відпочинку в мангалі було виявлено залишки горіння предметів. Підозрюваний вказав, що залишки свого одягу викинув в озеро», – вказано в тексті з реєстру судових справ.

Проте чоловік наполягає на тому, що правоохоронці на нього тиснули: «Ювелірні вироби, які були викрадені із квартири потерпілої, він викупив у знайомого в Ковелі та в подальшому видав працівникам поліції, для того аби допомогти повернути викрадені речі. Визнавальні показання на досудовому розслідуванні він давав під тиском працівників правоохоронних органів, оскільки останні йому обіцяли, що справу буде закрито в разі повернення викраденого».

Вирок чоловік оскаржує в апеляції. Потерпіла не прийшла і, схоже, ще може й стати підозрюваною. За словами сторони захисту, прокурором було порушено відносно неї кримінальне провадження за дачу неправдивих показів, але підозру їй не вручено. Нібито спочатку жінка давала одні покази, а потім їх змінила.

Судді вирішують, що без потерпілої ніяк – її треба попередити, тому засідання відкладають. На наступне зберуться аж влітку. Чекати його обвинувачений буде в луцькому СІЗО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus