USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

ОАЕ відправлять в Україну 2500 генераторів

25 Грудня 2022 11:36
Об’єднані Арабські Емірати відправлять в Україну близько 2500 побутових електрогенераторів, з яких половину передадуть найближчим часом.

Про це повідомляє державне інформагентство WAM.

Побутові генератори потужністю від 3,5 до 8 кіловат планують передати цивільним особам, які постраждали від «триваючої кризи в Україні, що порушила енергетичну інфраструктуру і викликала перебої в подачі електроенергії».

«Ця допомога Україні виникає з віри ОАЕ у важливість людської солідарності, особливо в разі конфлікту, і є частиною постійних зусиль країни щодо пом’якшення гуманітарних наслідків української кризи», – заявила міністр міжнародного співробітництва Рим бінт Ібрагім Аль-Хашемі.

Стверджується, що близько 1200 генераторів вже були відправлені до Польщі, решту привезуть до січня. Поставка генераторів здійснюється в рамках пакету гуманітарної допомоги в розмірі 100 млн доларів США, виділеної урядом ОАЕ цивільному населенню України.

З 10 жовтня російська армія веде кампанію з цілеспрямованого руйнування енергетичної інфраструктури України. В результаті серії масованих ракетних ударів були пошкоджені всі українські ТЕС і ГЕС, а також розподільні мережі.

На даний час в енергосистемі України спостерігається значний дефіцит електроенергії, через що в країні діють віялові графіки і застосовуються екстрені відключення світла.

Одним із найбільш проблемних є столичний регіон, де застосовуються найжорсткіші графіки відключень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реаліст Показати IP 25 Грудня 2022 15:09
А скільки з них дійде до тих, хто їх дійсно потребує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus