USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Низка закладів освіти на Волині хочуть встигнути облаштувати укриття до вересня

30 Липня 2022 14:22
У кількох закладах освіти на Волині запланували до початку нового навчального року провести поточні ремонти приміщень, які можна буде використовувати як укриття.

Такі роботи проведуть, зокрема, у Володимир-Волинському педагогічному фаховому коледжі імені Агатангела Кримського Волинської обласної ради, у Грядівському ліцеї Нововолинської міської ради, у закладі дошкільної освіти №6 Нововолинської міської ради та в Козлиничівському ліцеї Поворської сільської ради.

Торги на поточні ремонти оголосили, відповідно, Володимир-Волинський педагогічний фаховий коледж імені Агатангела Кримського Волинської обласної ради, управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради та Поворська сільська рада.

Вартість поточного ремонту приміщення протирадіаційного укриття педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського у Володимирі оцінили в 743,5 тисячі гривень, послуги з поточного ремонту споруд цивільного захисту (укриття) Грядівського ліцею – у 188,5 тисячі гривень, послуги з поточного ремонту та облаштування споруд цивільного захисту (укриття) закладу дошкільної освіти №6 у Нововолинську – у 350 тисяч гривень, а поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту в Козлиничівському ліцеї – у 319,5 тисячі гривень.

Роботи в усіх закладах освіти хочуть завершити до кінця серпня поточного року.

Поточні ремонти включатимуть заміну дверей, вікон, очищення стін, їх штукатурення, електромонтажні роботи, улаштування покриттів тощо.

Гарантійні терміни на виконані роботи становитимуть не менш як два роки.

Читати ще: У школах Нововолинської громади облаштовують укриття, аби повноцінно розпочати навчання

Нагадаємо, у відносно безпечних регіонах України навчання у школах планують розпочати 1 вересня в очному режимі. Для того щоб учні врешті змогли повернутися за парти, у закладах освіти мають бути облаштовані укриття.

Загалом лише близько 11% закладів освіти в Україні мають власні споруди цивільного захисту.

Як ми писали раніше, в ліцеї села Зимне Володимирського району облаштовують бомбосховище, а під укриття в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні відремонтують підвал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мама Показати IP 30 Липня 2022 15:51
Та задовбали ви з тим навчанням у війну. Нема безпечного місця. Навіщо витрачати гроші. Я дитину не відпущу у школу!!! Мої всі знайомі теж саме кажуть. На Волині 2 безпілотника збили!! Була тривога???? Люди не постраждали? А якщо на школу, де більше тисячі дітей?
лучанка до Мама Показати IP 31 Липня 2022 10:02
Луцька № 3 ззовні скріплена металевими плитами,бо розповзається. Там давно треба провести експертизу, бо на болоті стоїть. То вона може і так від прольоту ракети скластися...
1 лучанка до Мама Показати IP 31 Липня 2022 10:08
чого не визначаються університети коли навчання починаються. чи будуть вчитися з 15 серпня ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus