USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

«Нитка єднання»: у Луцьку майстрині сплели теплий прапор України

24 Серпня 2023 14:17
У Луцьку завершується акція «Нитка єднання», у межах якої майстрині з різних куточків України в’язали шматочки синьо-жовтого прапора.

Про це Суспільному розповіла авторка ідеї, керівниця громадської організації «Старт у Нове життя» Ганна Карамишева-Борисенко.

«До нашої організації входять передусім внутрішньо переміщені українці, і теплий прапор, кожен шматочок – це чиясь доля, це чиїсь думки, які вкладені у цей витвір», – каже жінка.

Наймолодшій учасниці акції – 10 років. Найстаршій – майже дев’яносто. В’язані клаптики приносили в офіс громадської організації й надсилали поштою.
«Ми отримували листи від людей, які перейнялися нашою акцією. Були незрячі люди, яких навчили на дотик в'язати ці клаптики», – розповідає Ганна Карамишева-Борисенко.

Переселенка з Луганщини Ольга Соловйова каже: в’язала частини теплого прапора під час зустрічей групи самопідтримки.
Психологиня жіночого клубу для переселенців Юлія Крючкова зазначає: в’язання теплого прапора, окрім патріотичної складової, має терапевтичний вплив.
Зараз в’язаний прапор складається з понад 300 клаптиків, каже авторка ідеї. Шматочки різних відтінків із різними візерунками поступово об’єднують в один прапор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus