USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

НСЗУ оприлюднила перелік безкоштовних досліджень з онкології

4 Лютого 2022 12:21
Національна служба здоров’я України у Всесвітній день боротьби проти раку оприлюднила список безоплатних досліджень з онкології, які входять до Програми медичних гарантій.

Про це НСЗУ повідомляє в Телеграмі.

«Щороку в країні від онкозахворювань помирає близько 65 тисяч людей, ще 140 тисяч дізнаються про свій діагноз. Проблема онкології в тому, що зазвичай вона дає про себе знати вже на пізніх стадіях, коли лікування є менш ефективним», – ідеться в повідомленні.

У НСЗУ нагадали, що є дослідження, які допомагають виявити рак на ранніх стадіях. До Програми медичних гарантій входять шість безоплатних інструментальних досліджень для груп ризику, серед яких: мамографія, колоноскопія, гістероскопія, гастроскопія, цистоскопія та бронхоскопія.

«Ці медичні послуги безоплатні за електронним направленням від сімейного або лікуючого лікаря. Саме лікар визначає необхідність проведення обстеження», – ідеться в повідомленні.

Також в НСЗУ опублікували інформацію про те, що треба знати пацієнтам з онкологією, та про безоплатне лікування раку за Програмою медгарантій.

Нагадаємо, сьогодні – Всесвітній день боротьби проти раку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus