USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Новий прем’єр Британії не проти ударів британською зброєю по Росії

10 Липня 2024 15:51
Новий глава уряду Британії Кір Стармер дав зрозуміти, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території Росії.

Про це він сказав у відповідь на питання Bloomberg, пише Європейська правда.

Відповідаючи на запитання, Стармер погодився з тим, що спосіб використання переданих Британією ракет Storm Shadow є справою України.

Таким чином Стармер підтвердив, що він продовжуватиме політику попереднього уряду Великої Британії щодо використання зброї дальнього радіуса дії у російсько-українській війні.

Ракети, за його словами, повинні «очевидно, використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права». Він додав, що Storm Shadow мають бути використані «в оборонних цілях».

Читати ще: У США сказали, коли дозволять бити вглиб РФ

«Але саме Україна має вирішити, як їх використовувати в цих оборонних цілях», – сказав Стармер.

Заява Стармера перегукується зі словами його попередника Ріші Сунака, який ніколи прямо не заявляв, що дозволив Україні використовувати Storm Shadow для завдання ударів по території Росії, але вказував, що Київ сам вирішує, як їх застосовувати. Тоді Кремль назвав це «дуже небезпечною заявою».

Коментуючи обстріл Росією «Охматдиту», Стармер сказав, що це був «абсолютно приголомшливий, жахливий напад», який створив «дуже важливе, хоча і трагічне тло для цього саміту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus