USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Новий напад у Франції: невідомий розстріляв священника біля церкви в Ліоні

31 Жовтня 2020 21:23
У французькому Ліоні нападник поранив з вогнепальної зброї священника, коли той закривав церкву.

Про це інформує Радіо Свобода.

Зараз священник грецької православної церкви перебуває у тяжкому стані, йому надають медичну допомогу. Район, де стався інцидент, перекритий, поліція шукає нападника.

Наразі французькі правоохоронці не кваліфікували напад як теракт.

Нападник втік з місця інциденту, а поліція оточила місце стрілянини. Там також чергують пожежники. Глава МВС Франції закликав місцевих жителів уникати район Ліона, де сталася стрілянина.
Раніше у Франції взяли під варту 35-річного чоловіка, якого підозрюють у контактах з виконавцем теракту у Ніцці, в якому були вбиті троє людей.

Теракт в базиліці Ніцци стався в четвер, 29 жовтня, вранці. Чоловік, озброєний ножем, убив трьох осіб. Нападник, виходець з Тунісу, за даними слідства прибув до Франції з Італії, де йому було виписано припис залишити країну в семиденний термін. При затриманні він відмовився скласти зброю і був важко поранений поліцейськими, які застосували табельні пістолети.

Раніше 16 жовтня у Франції 18-річний уродженець Москви відрубав голову вчителю Самюелю Паті за те, що той показував у школі карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда. Після цього президент країни Емманюель Макрон пообіцяв посилили боротьбу з радикальними ісламістами. Низка ісламських країн висловила своє невдоволення риторикою Макрона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 1 Листопада 2020 13:00
Ця телерантність французька, м'якість і беззубість президнта Макрона, - вилазить боком щодо простих незахищених громадян Франції, особливо нівчому не винних жінок, що перші стають жертвами нападів. Винні у таких терактах опосередковано тільки президент країни і урядові чиновники, які дозволяють всякій гидоті жити у Франції та паскудити в середині держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus