USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Нововолинську спецшколу планують віддати місту

7 Лютого 2021 19:34
Шість років тому Нововолинську спеціальну школу (№ 9), в якій навчаються дітки з особливими освітніми потребами, передали обласній раді. Ймовірно, що цього року заклад передадуть міській раді.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку.

Начальниця управління освіти і науки обласної державної адміністрації Людмила Плахотна нагадала: спецшколу передали на баланс облради у 2014 році. Тоді Нововолинська міська рада принципово не хотіла забирати заклад і грозилася закрити у разі прийняття на свій балас.

Наразі чинний міський голова не проти прийняти заклад на баланс міста, тим паче, що коштів з місцевого бюджету він потребує невеликих: з майже 18 мільйонів гривень, потрібних на утримання спецшколи, з обласного бюджету йде лише 760 тисяч гривень. Решта суми – освітня субвенція (13 млн) та дотація (4 млн).

Передати цей заклад місту логічно ще й тому, що більшість дітей, які там навчаються, – місцеві.

Зі слів Людмили Плахотної, нинішній стан школи не можна порівняти з тим, яким був заклад на момент прийняття. За шість років школу відремонтували, утеплили, облагородили територію. Тож місто отримає заклад, який не потребує великих додаткових витрат.

Передати заклад можуть з 1 вересня, аби не переривати освітній процес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus