USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Нові джерела смороду біля Луцька – поля зі зливами Рожищенського сирзаводу і величезне гноєзвалище

3 Липня 2020 15:34
Ще одним джерелом смороду неподалік від Луцька є поля зі зливами Рожищенського сирзаводу.

У Луцьку триває робота над виявленням джерел смороду, що при певних погодних умовах накриває цілі мікрорайони міста. Одне із джерел вдалося віднайти 2 липня при виникненні специфічного неприємного запаху в повітрі, повідомили в КП «Луцькводоканал».

Працівники КП «Луцькводоканал» та відділу екології Луцької міської ради при перших проявах смороду здійснили обстеження територій задля виявлення джерела. Запах мав певні відмінні характеристики, оскільки містив складник гнойових відходів і додаткових хімічних елементів. Тому за напрямком вітру, який учора був західним, а також із розповідей очевидців виявили, що досить різкий і неприємний сморід виникає від так званих полів фільтрації Рожищенського сирзаводу. Ці поля займають велику площу, мають специфічний неприємний запах, який особливо посилюється у спеку і підвищену вологість.
Порушення нещодавно зафіксоване і в районі вулиці Мамсурова, де було здійснено самовільний і незаконний скид несанкціонованих стоків транспортним засобом, який не має дозволів на використання точки зливу КП «Луцькводоканал». Працівниками підприємства уже встановлено маркування транспортного засобу і його місце перебування, подані клопотання в поліцію і муніципальну варту для виявлення власника і застосування штрафних санкцій, щоб попередити самочинні скиди невідомих речовин в каналізацію.
Окрім того, аналізуючи напрям вітру, який вчора приніс до Луцька неприємні запахи, спеціалістами міської ради проведено перевірки прилеглих до міста сільських територій із заходу та північного заходу від міста. В результаті на околицях, на відстані в межах 4-5 км, виявлено величезне гноєзвалище орієнтовним об’ємом до 1000 м3 на площі близько 700 м2, з якого в усі сторони витікає гноївка, що в рази збільшує площу випаровування та виділення неприємного смороду. Гній вивозять у відкрите поле від тваринницької ферми, що знаходиться неподалік та також є додатковим масштабним джерелом неприємного запаху на околиці міста, що несе цей сморід із заходу.
Нагадаємо, раніше у Привокзальному районі Луцька знайшли джерело смороду, яке виявилось на території військового гуртожитку.

Окрім того, на прилеглих до міста територіях Княгининівської, Липинської та Підгайцівської ОТГ існують примітивні очисні споруди комунальних стоків, які використовуються приватними перевізниками для скиду нечистот з асенізаційних машин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ну ну Показати IP 3 Липня 2020 15:49
Навіть тяжко уявити , які ще джерела смороду , найдуть ці фанати Грети Тунберг.
еколог Показати IP 3 Липня 2020 15:54
як в народній приказці: "В себе під носом не видно, зате видно в кума під лісом все, як на долоні" Засмерділо аж за 20 км. А на Луцьких очисних тече джерельна водиця - бери і пий!!!!
Москаль до еколог Показати IP 3 Липня 2020 16:17
Рыбу тоже они убили?
100 до Москаль Показати IP 6 Липня 2020 09:37
100% вони
777 Показати IP 3 Липня 2020 16:44
та зачем это.нам бы фонтан в центре за 100 лямов. и пусть воняет дальше.
Ахаха до 777 Показати IP 3 Липня 2020 17:48
в фонтан будуть доливати деколон шоб біля нього не воняло
Дед до 777 Показати IP 3 Липня 2020 19:32
Уже становится не смешно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus