USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Норвезьких парламентарів запросили на Волинь

5 Травня 2017 15:35
Екс-мер Осло їздить на офіційні зустрічі на велосипеді, а убивця Брейвік за ґратами здобув вищу освіту, має доступ до спортивних споруд, кабельного телебачення та офлайнової версії «Вікіпедії».

Про це та інше написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці Ігор Гузь, який у складі парламентської делегації працював у відрядженні в Норвегії як заступник голови Комітету в закордонних справах.

Нардеп запросив норвезьких колег відвідати Україну та зокрема, Волинь з метою практичного втілення досвіду цієї країни, зокрема, у децентралізаційному та євроінтеграційному процесах.

Як ідеться у дописі Ігоря Гузя, під час зустрічей в Осло обговорювали досвід Норвегії в подоланні корупції, про дотримання прав людини у Норвегії. Окремо обговорили можливість реабілітації наших військовослужбовців у них.

У штаті Рахункової палати Норвегії налічується 466 працівників, але за останні десять років не було викрито жодного серйозного зловживання Уряду чи державних підприємств.

«Можна сказати, що Норвегія повністю подолала таке явище як корупція. У зв'язку з цим, запросив головного аудитора Пер Крістіана Фосс в Україну, трохи допомогти нашій країні, тим більше посада керівника Рахункової палати вакантна», - написав народний депутат.

Окрім цього, Ігор Гузь під час його зустрічі з норвезьким омбудсменом Оге Тором Фалькангером в Осло обговорювали непросте питання для них, щодо дотримання прав людини у Норвегії.

Мова йшла про Андерса Брейвіка, вбивці 77-ми учасників таборування молодих соціал-демократів у 2011-му.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІДЛІТКИ, ЩО ВИЖИЛИ ПІСЛЯ БІЙНІ БРЕЙВІКА. 12 ФОТО

«Після такого жахливого злочину Брейвік перебуває за ґратами в прекрасних умовах, значно кращих ніж більшість українців. Він проживає у трьох кімнатах, здобув вищу освіту, має доступ до спортивних споруд, кабельного телебачення та офлайнової версії «Вікіпедії», що має сприяти його розвитку. Очевидно переважна більшість українців вважала б такий підхід до вбивці хибним, але у Норвегії думають інакше...», - пише нардеп.

Цікаво, що голова постійного комітету з контролю та конституційних справ парламенту Норвегії Міхаель Течнер , який на початку 90-х чотири роки був міським головою Осло, на дружню вечірню зустріч з українською делегацією приїхав на велосипеді, це при тому, що йому вже за шістдесят. Каже, в його рідному місті саме так пересуватися зручно і комфортно.



«Може ви не знаєте, але Норвегія не є членом ЄС. Так, ось в дискусії з великим другом України, норвезьким парламентарем Гермундом Хагесайтером дійшли до думки, що колись дочекаємося того часу, коли Норвегія та Україна одночасно подадуть спільну заявку на вступ до Євросоюзу», - коментує Ігор Гузь зустрічі в Осло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лола Показати IP 5 Травня 2017 15:49
великі мододці хлопці що вчитесь у розумних людей життя. Ви--наше майбутнє.Побільше б таких свідомих і патріотичних людей!!!!!!!
, Показати IP 5 Травня 2017 16:38
Мо*ди на ііли,тільки бла,бла,бла,а роботи нуль
гУСЬ Показати IP 5 Травня 2017 22:28
ТІПА ПАЛІТИК))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus