USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Ноги нерухомі, але я маю надію»: як на Волині проходить реабілітацію один з поранених воїнів

21 Червня 2022 15:56
У реабілітаційному центрі громадської організації «Агапе», що неподалік Луцька, нині проходять реабілітацію четверо бійців з пошкодженнями спинного мозку. Один із них – військовослужбовець Ігор Кузняк з Львівщини.

Боєць 80-ої окремої десантно-штурмової бригади розповів: мріє знову встати на ноги, повідомляє Суспільне.

«Після вибуху відчув, що на 10 тисяч вольтів тіло пробило», – пригадує 59-річний військовий мить, коли отримав поранення. 2 березня поруч із ним вибухнув танковий снаряд. Осколок пробив бронежилет, зламав п’ять ребер і пошкодив хребет чоловіка.

Нині боєць пересувається на візку. Після поранення він пережив дві операції на хребті і одну на легенях. Зараз набирається сил і відчуває поліпшення.

«Вже краще рухаюся, володію візком і те, що я руками можу переставляти ноги, на жаль, ноги не рухаються, але маю надію, що з Божою поміччю і з допомогою тутешніх фахівців у мене усе вдасться», – говорить Ігор Кузняк.
До повномасштабної війни, розповів військовий, працював адвокатом у Дрогобичі. До війська пішов добровольцем, бо вже мав бойовий досвід. Три роки служив у військово-морських силах. У 1989 році двічі брав участь в боях в Нагірному Карабасі.

Читати ще: Як працює медичний реабілітаційний центр у Луцьку: кому яку допомогу надають

Ігор Кузняк каже: робитиме усе, щоб стати з візка, вірить у єдність українців і боротьбу за перемогу. «Росію вважали братнім народом, але це споконвіків наш ворог і ніякі ми не брати ні генетично, ні духовно. Нашу державу треба відстоювати будь-якими силами і це дуже великою ціною усе приходиться, на жаль, але іншого виходу у нас немає», – додає військовий.
Як розповіла фізична терапевтка Світлана Гусєва, усі четверо військових, які нині проходять реабілітацію в «Агапе», частково або повністю паралізовані від середини грудної клітки і нижче. В першу чергу реабілітологи працюють над тим, щоб відновити функції самодогляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus