USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

Нобелівську премію з літератури вручили південнокорейській письменниці Хан Канг

10 Жовтня 2024 22:40
Нобелівську премію з літератури вручили південнокорейській письменниці Хан Канг за її «насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя».

Про це повідомив Нобелівський комітет, пише Бабель.

Хан Канг – дочка південнокорейського письменника Хан Сонг Вона. Окрім письменства, вона також присвятила себе мистецтву та музиці — це знайшло відображення у всій її літературній творчості.

Читати ще: Нобелівський тиждень стартував: оголосили переможців премії у медицині й фізіології

У творчості Канг протистоїть історичним травмам та невидимим наборам правил, а в кожному своєму творі викриває крихкість людського життя. Нобелівський комітет зазначає, що вона має унікальне усвідомлення звʼязків між тілом і душею, живими і мертвими й завдяки своєму поетичному та експериментальному стилю стала новатором у сучасній прозі.

Читати ще: Нобелівську премію з хімії вручили за обчислювальний дизайн білка та передбачення його структури

Літературну карʼєру Канг почала у 1993 році – опублікувала вірші в журналі «Література і суспільство». А вже у 1995 році вона опублікувала першу прозу – збірку оповідань «Любов до Йосу».

У 2016 році Хан Канг отримала Букерівську премію за роман «Вегетаріанка».

Читати ще: Нобелівську премію з фізики вручили за відкриття, що дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж

Творчість Канг характеризується подвійною експозицією болю, відповідністю між душевними та фізичними муками та тісними звʼязками зі східним мисленням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus