USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.62 10.80

Німеччина є головною ціллю російських фейків у ЄС

9 Березня 2021 10:53
Німеччина частіше за інші країни ЄС ставала об’єктом російських кампаній з дезінформації.

Це випливає зі звіту, оприлюдненого Європейською службою зовнішніх зв’язків (EEAS), передає Укрінформ з посиланням на DW.

Йдеться про кампанії на політичному рівні, а також у прокремлівських засобах масової інформації.

Зазначається, що з кінця 2015 року зафіксовано понад 700 подібних випадків. Водночас стосовно Франції йдеться про близько 300 випадків, Італії – про 170, Іспанії – про понад 40. В основу аналізу було покладено публікації з відкритих джерел та висловлювання політиків.

«Кремль створює ментальний образ Німеччини, в якій лише кілька розумних голосів вплітаються в хор ірраціональної» русофобії", – пишуть автори доповіді.

Зокрема, вони посилаються на висвітлення ситуації з вихідцями з Росії, які живуть у Берліні – Юлією і Євгеном Зайберт, – у них, за словами віцеспікера Держдуми Петра Толстого, вилучили трьох дітей. Зроблено це було в інтересах малолітніх. Тим часом, як випливає з доповіді EEAS, цей випадок був використаний прокремлівськими ЗМІ і політиками, щоб звинуватити німецька влада в систематичний тиск на вихідців з РФ в Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ганс Показати IP 9 Березня 2021 12:26
Просто у ФРГ очень много русских! И просто они много общаются с другими русскими не из ФРГ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus