USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Німеччина виділить €70 мільйонів на підтримку енергосистеми України

26 Вересня 2024 11:47
Бюджетний комітет Бундестагу схвалив пакет допомоги на загальну суму €70 мільйонів, призначений для підтримки сектора тепло- та електропостачання України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

У федеральному Міністерстві економічної співпраці та розвитку пояснили, що ці гроші спрямують на забезпечення українських міст і громад малими теплоелектроцентралями, котлами, генераторами та сонячними панелями.

Читати ще: Нідерланди виділили Україні понад €200 млн на відновлення інфраструктури

Мета такого підходу – створення децентралізованого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектростанцій або сонячних систем.

За даними німецького відомства, створення децентралізованого та гнучкого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектроцентралей, котлів, генераторів та сонячних систем має на меті запобігти найгіршим наслідкам у постраждалих містах та громадах, особливо на тлі наближення зими.

Читати ще: США виділили Україні новий пакет допомоги на $375 мільйонів

Завдяки такій допомозі громадські центри, лікарні, школи та інші соціальні об'єкти отримають більш надійне та незалежне енергопостачання, наголошують у Берліні.

На думку профільної міністерки Свеньї Шульце, Росії буде не так просто зруйнувати децентралізовану енергосистему в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus