USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.55 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Німеччина виділяє €10 млн на відновлення «Охматдиту»

Сьогодні 11:45
Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини надасть Україні €10 мільйонів на відновлення дитячої лікарні «Охматдит», яку було зруйновано ракетним ударом РФ.

Як повідомляє Європейська правда, про це в інтерв’ю Rheinische Post заявила очільниця відомства Свенья Шульце.

Гроші, які виділить Німеччина, разом з коштами інших спонсорів та донорів використають для відновлення роботи «Охматдиту» та підготовки лікарні до зими.

Читати ще: Російська ракета була запрограмована саме на удар по «Охматдиту», – ЗМІ

Йдеться про ремонт і технічне обслуговування фасадів, лікувальних приміщень, а також електро- та теплопостачання.

«Знищення дитячої лікарні показує, наскільки безжально і негуманно Росія веде цю загарбницьку війну… Ми не повинні і не будемо миритися з тим, що цього місця для лікування онкохворих дітей в Україні більше не існує. Ми запропонували українському уряду підтримку в реконструкції лікарні, щоб діти знову могли швидко отримувати необхідне їм лікування», – сказала міністерка.

Читати ще: Польща та Німеччина заявили про готовність прийняти дітей з Охматдиту

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв розповів, що з лютого 2022 року Росія повністю зруйнувала понад 210 медичних закладів в Україні та серйозно пошкодила понад 1600.

Він висловив вдячність за численні пропозиції допомоги з боку Німеччини після російських атак.

«Я дякую всім за це – це набагато більше, ніж абстрактні співчуття. Для того щоб боротися з наслідками російського терору, ми маємо негайно розпочати відбудову. Німеччина вкотре надала нам конкретну допомогу. Виділивши €10 мільйонів, наші німецькі партнери вкотре продемонстрували лідерство», – підкреслив український дипломат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus