USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

Німеччина ухвалила заборону пластикових пакетів

27 Листопада 2020 21:45
Німецький Бундестаг ухвалив рішення, відповідно до якого супермаркети з 2022 року не пропонуватимуть покупцям пластикові пакети.

Про це повідомляє Європейська правда.

Уряд Німеччини підготував відповідний законопроєкт у листопаді минулого року.

Після перехідного періоду, який за наполяганням роздрібної торгівлі збільшили з шести до 12 місяців, пластикові пакети з товщиною стінок від 15-ти до 50 мікрометрів будуть заборонені. Як правило, саме такі пакети пропонують на касах у крамницях.

Не підпадають під заборону сумки для багаторазового використання, а також тонкі пластикові кульки, які використовують у відділах продажу овочів та фруктів.

В організації із захисту довкілля WWF вважають, що ця заборона має радше символічний характер, адже в Німеччині лише один відсоток споживання синтетичних матеріалів припадає на пластикові пакети.

Розкритикували урядовий законопроєкт як недостатній і представники фракцій Лівої партії та Зелених у Бундестазі. Речниця з питань захисту довкілля Зелених Беттіна Гоффман заявила, що це – лише крапля в морі. За її словами, таким «мінізаконом не вдасться зупинити тренд до одноразової упаковки».

Праворадикали з «Альтернативи для Німеччини» та Вільні демократи натомість вважають заборону пластикових пакетів невиправданим втручанням у ринок без видимих переваг для довкілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Листопада 2020 00:38
Ага скоро люди будуть ходити з сетками які були в союзі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus