USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Німеччина створює підрозділ для боротьби з російською дезінформацією

18 Червня 2024 13:18
Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії кампаніям з дезінформації, які покликані підірвати демократію та посіяти розбрат у суспільстві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Зі створенням нового підрозділу правляча коаліція канцлера Олафа Шольца робить наступний крок у реалізації висновків своєї першої стратегії національної безпеки, опублікованої минулого року, у якій Кремль виділено як головну загрозу її безпеці.

Робоча група, створена за спільною ініціативою міністерств внутрішніх справ, закордонних справ та юстиції, розпочне свою роботу з 10 спеціалізованими аналітиками, а кількість працівників планується подвоїти до 20, які відповідають за моніторинг та аналіз.

Читати ще: ЗМІ дізналися, як Росія фінансує пропаганду в ЄС

Основну увагу буде приділено виявленню та викриттю дезінформаційних операцій у соціальних мережах, у тому числі тих, які, ймовірно, спонсоруються Кремлем. Одним із прикладів є так звана кампанія Doppelgaenger, в результаті якої, за даними уряду Німеччини, за кілька тижнів було опубліковано понад мільйон постів на X із десятків тисяч фейкових акаунтів.

Інша мета полягає в тому, щоб попередити та знешкодити кампанії до того, як вони почнуться. Ця тактика відома як «попереднє викриття».

«Війна президента Росії Володимира Путіна також спрямована проти нас», – заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв’ю Sueddeutsche Zeitung.

Читати ще: Російська пропаганда у Facebook та Instagram: ЄС перевірить роботу соцмереж

За її словами, Путін хоче зруйнувати мирний порядок у Європі, а разом із ним і якнайбільше ліберальних демократій. «У нього також є вкрай праві та вкрай ліві поплічники у наших парламентах, які індивідуально переймають його пропаганду», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus