USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Німеччина скасовує пільговий період для власників українських авто, їх потрібно буде зареєструвати

16 Квітня 2023 12:26
Влада федеральних земель Німеччини домовилася більше не продовжувати пільговий період для власників українських автомобілів. Через понад рік біженцям доведеться почати реєстрацію транспортних засобів.

Про це пише німецьке видання Deutsche Welle.

У четвер, 13 квітня, представники всіх федеральних земель Німеччини ухвалили рішення зобов’язати власників автомобілів на українських номерах, які перебувають на території країни понад рік, стати на облік.

Видання зазначає, що наразі незрозуміло, чи йдеться про 365 днів від моменту першого в’їзду для отримання притулку від війни, чи йдеться саме про день ввезення автомобіля на територію Німеччини.

При цьому українським автомобілям без реєстрації буде заборонено пересуватися і паркуватися на дорогах загального користування.

Представники тих земель, які виступили за скасування пільгового періоду, аргументують це тим, що значна кількість автомобілів без реєстрації становитимуть небезпеку для інших учасників руху.

Автомобілі без реєстрації, наприклад, не можуть бути ідентифіковані приладами автоматичної фіксації під час перевищення швидкості.

Зауважимо, наприкінці березня стало відомо, що в школах Німеччини проходять навчання майже 210 тисяч дітей з України, які разом із батьками або родичами виїхали з рідної країни внаслідок війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Квітня 2023 13:15
в Німеччині не звикли ні з ким панькатися роками. Хочеш роботу - вивчи німецьку і здай іспит, хочеш їздити автомобілем - зареєструй. Багато живеш - відзвітуй про легальні доходи. Країна любить порядок і чудово живе. В нас поняття свободи замінили бардаком. Лагідна українізація протягом 30-ти років насправді вилилась в повну її відсутність і в ще більшу русифікацію на сході і півдні України, а тепер війна. Хапуги роками живуть на широку ногу, влада на це ніколи адекватно не реагувала, що вже й суспільство почало сприймати це за норму.
Тур Показати IP 16 Квітня 2023 18:23
Може то є і добре. Порядок повинний бути
Gideon Показати IP 17 Квітня 2023 00:02
Это приведет к большей ответственности и уровняет всех мигрантов, ликвидировав одну из точек напряжения в обществе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus