USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Німеччина прийняла на лікування дітей з «Охматдиту»

Сьогодні 09:20
Німеччина евакуювала і госпіталізувала вісьмох дітей, які раніше лікувалися в «Охматдиті» у Києві.

Про це повідомили в МВС Німеччини, передає Бабель.

Це діти віком від кількох місяців до 15 років, більшість – онкохворі. Дітей у Німеччині супроводжують їхні найближчі родичі.

«Ракетний обстріл дитячої клініки в Києві вкотре продемонстрував неймовірну нелюдяність, з якою Путін веде свою загарбницьку війну проти України. Саме тому ми продовжуємо гуманітарну підтримку України всіма силами», – наголосила міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Читати ще: Держава повністю відбудує дитячу лікарню «Охматдит». Постраждалим родинам із дітьми виділять допомогу

Загалом з березня 2022 року Німеччина евакуювала з України майже 1150 важкопоранених і важкохворих цивільних і військових, які проходили лікування в німецьких клініках.

Раніше Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини оголосило про виділення українському уряду €10 мільйонів на реконструкцію дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Читати ще: Російська ракета була запрограмована саме на удар по «Охматдиту», – ЗМІ

«Охматдит» – найбільша дитяча лікарня в Україні, де щороку лікують понад 20 тисяч дітей. Російська крилата ракета Х-101 8 липня 2024 року повністю зруйнувала корпус токсикології та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, пʼять онковідділень, два соматичні відділення, інтенсивна терапія, дві реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії (єдиної в країні).

У лікарні на момент удару було майже 670 дітей і близько тисячі співробітників. Вони ховались у підвалах, тому великих жертв вдалося уникнути. Загинули двоє дорослих (одна з них – 30-річна нефролог Світлана Лукʼянчук), а постраждали 32 людини. Госпіталізували з різними травмами вісьмох дітей. Польща та Німеччина заявили про готовність прийняти дітей з Охматдиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus