USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Німеччина поставить Україні найсучаснішу систему ППО, – Шольц

1 Червня 2022 13:10
Берлін працює над процедурою передачі для України важкого озброєння.

Йдеться про сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T, самохідні гаубиці та радари стеження, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц у Бундестазі 1 червня, пише Gazeta.ua.

«Уряд вирішив, що ми поставимо найсучаснішу систему протиповітряної оборони, яку має Німеччина, у вигляді IRIS-T», – заявив Шольц.

Ця заява пролунала на тлі незадоволення усередині країни та за кордоном через те, що Німеччина не поспішає надати Україні обіцяну зброю, необхідну для захисту від Росії.

За словами канцлера, Німеччина вже передала для українських бійців частину військової допомоги. Однак поки йдеться лише про боєприпаси. Федеральний уряд направив Збройним силам України понад 15 т боєприпасів, 100 тис. ручних гранат та більш як 5 тис. протитанкових мін.

Комплекс ППО IRIS-T розроблений Німеччиною спільно з іншими країнами НАТО. З його допомогою можна захистити «ціле місто». IRIS-T SLM дозволить відбивати атаки бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет, реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 1 Червня 2022 13:19
нарешті
Ігор Показати IP 1 Червня 2022 18:34
Палкою по воді писано. Поставки можуть бути хіба що з заводів виробників, а це як вони самі заявляють не раніше осені + потрібно навчити наших солдатів ними користуватися. Зі слів Німеччини поставки будуть в листопаді, а знаючи їх манеру десять раз все змінювати, то може і ніколи, нажаль!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus