USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.53 10.70

Німеччина починає обмін гривні для українських біженців

24 Травня 2022 07:33
Німеччина запускає програму обміну гривень на євро для українських біженців, які перебувають в країні.

Про це 23 травня повідомило міністерство фінансів ФРН, передає Кореспондент.

Вказано, що вже з 24 травня українці матимуть змогу обміняти національну валюту на євро без додаткових комісій. Вони зможуть здати до 10 тисяч гривень на одну особу в німецьких банках, які приєдналися до загальної програми Німеччини і Нацбанку України.

«Обмін буде зареєстровано в онлайн-заявці, щоб гарантувати, що індивідуальна максимальна сума обміну не буде перевищена. Особа кожного повнолітнього біженця, який побажав узяти участь в обміні, реєструватиметься та перевірятиметься. Захист даних гарантується. Обмін поки можливий протягом трьох місяців», – йдеться в повідомленні.

Українці в Німеччині зможуть обміняти банкноти номіналом 100, 200, 500 і 1000 гривень. Усього Бундесбанк готовий обміняти 1,5 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що біженцям в країнах ЄС планують дозволити міняти гривню за курсом Нацбанку. Обмін гривень на місцеву валюту в країнах Європи – одна з важливих проблем українських біженців у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 24 Травня 2022 07:43
міняйте жінкам з дітьми а не автогонщикам спекулянтам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus