USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Німеччина передала Україні непридатні для бою бронемашини за завищеними цінами, – Bild

19 Лютого 2024 08:58
Відомство оборони ФРН доправило в Україну бронетранспортери BATT UMG, які виявилися непридатними для бойових операцій і були придбані за завищеними цінами.

Про це йдеться у статті Bild, пише Главком.

Наприкінці травня уряд ФРН оголосив про постачання Україні 66 бронетранспортерів APC від компанії FFG. Ці бронетранспортери масою в 10 тонн розроблені у США і виробляються за американською ліцензією в різних країнах світу. Поставки почалися в жовтні, і наразі Збройні сили України отримали 48 машин.

Згідно з інформацією з Bild, ці бронетранспортери виявилися повністю непридатними для експлуатації в умовах, що діють в Україні, а також взагалі для використання в бойових ситуаціях.

Читати ще: Європі доведеться подвоїти військову допомогу Україні, щоб повністю замінити США

«У них тонка обшивка, немає протимінної та осколкової броні від артилерійського, ракетного та мінометного вогню. Поставлені APC машини захищають тільки від ручної зброї і підходять для тилових операцій», – ідеться в публікації.

Експерт із аналізу відкритих даних з Bild Юліан Репке з’ясував, що Міноборони ФРН спочатку розглядало два варіанти: легкі машини від FFG і важкі Fuchs від Rheinmetall. Перший варіант був обраний з обґрунтуванням «як найбільш економічне рішення, яке до того ж швидко доступне».

Цікаво, що в Міноборони ФРН посилаються на Київ, кажучи, що «посилений протимінний захист тоді не вимагала Україна». Тим часом анонімний український чиновник розповів Bild, що, «звісно, ми хотіли б машини з протимінним захистом», але «німецька сторона їх не пропонувала».

Як вдалося з’ясувати під час розслідування, німецька FFG передала замовлення на всі 66 машин американському підряднику The Armoured Group (TAG). У результаті всі БТР зібрали на заводі TAG в ОАЕ. Звідти броньовики доставили в Україну із зупинкою в Німеччині.

Читати ще: Україна і Франція підписали безпекову угоду

За даними джерела, жоден із бронетранспортерів не був зібраний у Німеччині. Ціни державного контракту були завищені втричі: на світовому ринку бронетранспортери APC від TAG приблизно коштують близько 200 000 євро, тоді як Міноборони ФРН заплатило за них 600 000 євро за одну машину.

15 лютого стало відомо, що Німеччина виділяє Україні новий пакет військової допомоги. Він включає гаубиці, зенітки та ракети для систем ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 19 Лютого 2024 10:45
Правильно: УКРАЇНА ПРИДБАЛА НЕПРИДАТНІ ДЛЯ БОЮ БРОНЕМАШИНИ ЗА ЗАВИЩЕНИМИ ЦІНАМИ, – BILD
Анонім Показати IP 19 Лютого 2024 12:21
Не треба маніпуляцій. В статті все правильно написано.
Анонім до Анонім Показати IP 19 Лютого 2024 14:33
На базарі завжди два дурні: один купує, а інший продає
Василь Показати IP 19 Лютого 2024 14:08
А хто погодив цю передачу-чиновник з міноборони?Явна корупція.В умовах военного часу на жаль.потрібно приймати непопулярні рішення-розстріл з конфіскацією майна всіх причетних родичів. А інакше безлад і загибель хлопців на нулі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus