USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Німеччина не спростила в'їзд для туристів з України

12 Січня 2022 15:08
Поширена низкою ЗМІ, посольством України та Міністерством закордонних справ інформація про відкриття Німеччини з 9 січня для всіх туристів з України через зниження епідемічних показників виявилася неправдивою.

Дозвіл на в’їзд залишається тільки для тих українських громадян, у яких є чинний сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, йдеться в повідомленні німецького МВС, якому підпорядковані і прикордонники, передає Українська правда.

На сайті Міністерства внутрішніх справ Німеччини опублікували так званий перелік «білих» країн, із яких можливий необмежений в’їзд до Німеччини.

Такий «білий список» є у більшості європейських держав, для в’їзду з яких достатньо лише негативного тесту. Німецький уряд синхронізує цей список із загальноєвропейським, який формує Єврокомісія, однак у ньому немає України – в’їзд за спрощеними умовами дозволений лише мешканцям Чилі, Гонконгу, Індонезії, Колумбії, Макао, Нової Зеландії, Перу, Саудівської Аравії, Кореї та Тайваню.

Тож у відомстві пояснюють, що людям із країн, яких немає у «білому» списку, можна в’їжджати до Німеччини за однією з цих умов:

– якщо людина є резидентом Німеччини;

– якщо поїздка має важливе значення (наприклад, дипломатична);

– якщо ви повністю вакциновані визнаною у ЄС вакциною.

Тобто невакциновані мандрівники з України не можуть потрапити до Німеччини. Крім того, раніше перед прибуттям до Німеччини необхідно було зареєструватися на спеціальному сайті та мати підтвердження реєстрації під час в’їзду. Наразі такої вимоги немає.

Нагадаємо, у Німеччині з 7 січня посилили карантинні обмеження на тлі стрімкого поширення нового COVID-штаму «Омікрон».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus