USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Німеччина не планує передавати Україні важку техніку, – ЗМІ

Сьогодні 15:24
Німеччина буцімто не збирається більше передавати Україні велику військову техніку, крім уже заявленої.

Про це заявила російськомовна редакція німецького таблоїда BILD, посилаючись на документи міноборони ФРН.

ЗМІ стверджує, що після відправки 18 танків Leopard 2 подальших поставок не буде, незважаючи на те, що в Бундесверу в наявності близько 300 таких танків. Це стосується й інших видів техніки – бойових машин піхоти, бронетранспортерів, самохідних гаубиць.

«У міністерстві оборони Німеччини не вважають, що Україна найближчим часом зможе почати контрнаступ для звільнення своїх територій», – додає видання.

Читати ще: Німеччина виділяє €400 мільйонів на військову підтримку України

Також BILD зазначає, що під час свого туру Європою з «планом перемоги» Президент України Володимир Зеленський висунув дві основні вимоги, зокрема й канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Перша – це дозвіл використовувати західну зброю проти стратегічних цілей у Росії, для чого Україні необхідні подальші поставки далекобійної зброї – Storm Shadow з Великої Британії, Scalp EG з Франції та Taurus з Німеччини. Друга – це прискорена процедура вступу до НАТО включно з гарантіями безпеки щодо Росії.

«За відомостями BILD, ці вимоги в Берліні були сприйняті без ентузіазму. Шольц не сказав однозначне «ні», але й позитивної відповіді не дав», – заявили журналісти.

Як інформували, Німеччина виділить додаткові €70 мільйонів у короткостроковій перспективі на відновлення української енергетики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йцук Показати IP Сьогодні 17:31
а шо таке сталося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus