USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Німеччина не буде примушувати українських біженців повертатися додому

10 Червня 2024 16:40
Німеччина не планує тиснути на українських біженців, щоб вони поверталися додому, і вони можуть самі вирішувати, коли їхати назад в Україну.

Як пише Spiegel, про це заявила міністр розвитку країни Свенья Шульце, інформує УНІАН.

«Рішення про те, чи хочуть вони повернутися на батьківщину і коли, залишається за українцями, які знайшли у нас притулок. Німеччина не чинить жодного тиску і не виплачує жодних премій за повернення», – сказала Шульце.

Водночас Шульце зазначила, що в Україні відчувається брак кваліфікованої робочої сили. За її словами, українці, які шукають захисту в Німеччині, Польщі чи інших країнах, можуть зробити свій внесок у вирішення цієї проблеми. Однак нюанс полягає в тому, що «професійна кваліфікація, яку вони отримують у Німеччині або інших країнах ЄС, ще не визнається автоматично в Україні», – зазначила вона, закликавши Україну якнайшвидше вирішити це питання.

Читати ще: Працевлаштування українських біженців у Німеччині потребує 10 років інтеграції, – дослідження

У Чехії запустили пілотний проєкт добровільного повернення українців додому. Він передбачає, що Прага оплатить біженцям квитки на автобус. Причому хворим українцям навіть оплатять транспортування в машині швидкої допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus