USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.55 10.72

Німеччина надасть Україні 20 млн євро на резервне обладнання для критичної інфраструктури

25 Жовтня 2022 16:20
Німеччина виділить 20 млн євро на закупівлю резервного обладнання, яке допоможе підтримувати критичну інфраструктури України на випадок чергових атак з боку Росії.

Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

«Таких попередніх домовленостей досягнуто під час зустрічі з Міністеркою Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Штеффі Лемке», – повідомив міністр.

Читати ще: Росія з лютого здійснила 85 атак на енергетичні об'єкти України

За його словами, уже найближчим часом українська та німецька сторона фіналізують цю домовленість.

Чернишов зазначив, що на виділені Німеччиною кошти буде закуплено усе необхідне для цього обладнання, насамперед мобільні генератори, автоматичні насосні станції для подачі води, мобільні теплоелектростанції.

Як ми писали, у суботу, 22 жовтня, Росія атакувала ракетами критичні об’єкти інфраструктури в багатьох областях України.

У вівторок, 25 жовтня, у багатьох областях України, у тому числі й на Волині, мешканців попередили про тимчасові відключення світла протягом дня.

Читати ще: На Волині сьогодні відключатимуть електроенергію

Очільник НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко попередив українців, що ця зима буде «найгіршою в історії» через перебої з постачанням електроенергії та опалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus