USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Ніколи знову: у Луцьку відзначили річницю перемоги над нацизмом

9 Травня 2019 11:22
Квіти, згадки про померлих ветеранів-героїв зі сльозами на очах та молитви – сотні лучан зібралися на заході, присвяченому 74-ій річниці перемоги над нацизмом, подякувати загиблим на страшній війні.

Вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів відбулося 9 травня на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку.

Нагадаємо, з метою збереження пам’яті про перемогу над нацизмом Верховна Рада прийняла закон від 9 квітня 2015 року. Відповідно до закону, в Україні щороку 9 травня відзначають державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Під час заходу у Луцьку звучали жахливі цифри, спогади та слова вдячності, а усіх присутніх закликали віддати шану загиблим, вшанувавши їх хвилиною мовчання.
Зокрема ветеран Другої світової війни полковник у відставці Михайло Єрлін привітав усіх присутніх з великим святом - Днем перемоги.

«Щоб не говорили, я повторю вірш, який каже про закінчення війни», - зазначив ветеран, прочитавши вірш «Трептов парк».
Також до присутніх звернувся учасник героїчного захисту Донецького аеропорту, голова ГО «Волинська спілка ветеранів АТО» Вадим Ваврищук, який привітав ветеранів зі святом. Він наголосив, що навіть його поколінню доводиться відчувати війну, і, на жаль, він теж є ветераном.

«На вашому досвіді ми вчилися та перейняли від вас знамено перемоги. На жаль, свою війну ми ще не закінчили», - зауважив Вадим Ваврищук та подякував ветеранам, які колись зберегли нашу країну.
Варто зазначити, що захід обійшовся без промов високопосадовців, які як і пересічні лучани, просто поклали квіти до підніжжя Центрального монументу на Меморіальному комплексі «Вічна Слава».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
911 Показати IP 9 Травня 2019 11:39
Що за форма НКВС на ветеранах.
123 до 911 Показати IP 9 Травня 2019 12:13
Це форма радянської армії, а не НКВС.
123 до 123 Показати IP 9 Травня 2019 13:37
Загинуло стільки наших людей на цій війні ... Вічна память ! І прокляття бездарним полководцям, сталіну і жукову, які як мясники бедарно закидували фронти людьми ... От тому і у нас найбільші втрати у цій війні.
123 до 123 Показати IP 9 Травня 2019 15:19
Товарыщ під ніком 911 просто провокатор, що стравлює людей, не звертайте уваги.
103 до 911 Показати IP 9 Травня 2019 12:29
Ліцеїсти взагалі в гуманітарку американську вдіті, а має бути їхня парадка. Та щей стелла обдерта, без плитки, ПОЗОР.
Лучанин Показати IP 9 Травня 2019 11:42
З Днем Перемоги!!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 9 Травня 2019 12:13
Плакати хочеться в цей день,загинуло стільки мільйонів людей!!!!Стільки років пройшло,а наша пенсія 1500 грн.а в Німців 600-1000..євро.Чомусь вони на ніби наших "жигулях"," ланосах" не їздять,а в нас їхні"мерседеси".Наші пенсіонери виживають,доживають,а їхні живуть,виплати отримують,подорожують. З Св'ятом Вас!
Анонім до Анонім Показати IP 9 Травня 2019 14:22
От і порівняйте нашу і їхню владу, хто як відноситься до свого народу!
Волиняка до Анонім Показати IP 9 Травня 2019 17:06
Після 1945 весь світ засудив фашизм, і німці в тому числі. Зробили висновки і тому там зараз такий рівень життя. Їхня влада не крутить історію кожні 5 років. А наші все переписують і переписують, колотять і стравлюють людей!
Навуходоносор до Анонім Показати IP 9 Травня 2019 15:39
Ну, во-первых, пенсия у немцев не 600-1000 евро, а в два-три раза больше. Во-вторых, у власти у них никогда не было патологических воров и государство не обворовывают даже ихние немецкие олигархи, в офшорах немецкого капитала почти нет. В-третьих, это суперэкономная нация и суперпрактичный народ. Например, сколько бы десятилетий им не угрожали американцы не покупать газ в РФ, им это до лампочки. Сравним это с действием нашего правительства - покупают русский газ в Словакии, который туда прошел через Украину и называют это реверсом! И люди еще за это аплодируют, думая, что это и есть энергетическая независимость! Все годы власть в Украине - это власть лжецов наглых, бессовестных и подлых! Только идиот может втридорога покупать стратегический товар для своих людей, обрекая их при этом на нищету! И на "Жигулях" они ездят, один из самых популярных джипов в Германии долго была "Нива" (4Х4). А еще они не рушат ничего того, что напоминает им о советской оккупации. Они понимают, что "ответка" пришла с Востока правильная, с историей не поспоришь. И к могилам павших у них отношение святое - несмотря на классовую принадлежность лежащих в земле. Они то знают, что Творец никогда не пошлет благодати на ту землю, где живут по законам язычества. Да, плакать хочется, но...Сами и виноваты, годами прогибались под воров.
4 до Анонім Показати IP 9 Травня 2019 19:23
А слабо вшанувати нарешті своїх? Може з того і ковбаса нарешті подешевіє?
Остап Вакарчук Показати IP 9 Травня 2019 12:24
З Днем Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками - догорогі ВЕТЕРАНИ !!!
Ветерани Показати IP 9 Травня 2019 12:27
911. І тебе з Днем Перемоги вітаємо і бажаємо розуму.
українець Показати IP 9 Травня 2019 12:42
Перемогу святкуємо,чи окупацію кацапами України? Ще подібне свято святкують в липні місяці в С.Пляшева Рівненської обл.Помпезно святкують річницю розгрому козацьких військ Б.Хмельницького поляками,запрошуючи на це свято_ поляків.Ну, не маразм? А на сьогоднішнє свято запрошувати не потрібно.Окупанти господарують 74роки так,як в себе в дома,принизуючи українців де тільки можна."Включайтесь" і думайте.В першу чергу звертаюсь до тих,хто народився після розпаду радянської імперії.Вам будувати країну і святкувати українські свята.Сьогодні в країні війна,розв"язана нащадками тих асвабадітєлєй,які присутні на цих світлинах,в КГБшній формі,з червоними зірками на лобах і обвішані залізяками за пабєду.Перемогу святкувати будемо тоді,коли на українській землі не буде ноги кацапа-супостата!!!!
Однозначно до українець Показати IP 9 Травня 2019 14:05
Але ж ти дурне , а в макітрі твоїй навіть ,каганець не блимає...через такого ніколи не можна гарантувати повторення війни.Бог тебе розсудить.
Анонім до українець Показати IP 9 Травня 2019 14:26
Подінься!
Навуходоносор до українець Показати IP 9 Травня 2019 15:52
Ну, ось і відповідь "Аноніму" на питання "чого ми так погано живемо". Людина знаходиться в стані війни з самим собою! І, на жаль, таких "українців" чимало. В німецькій сім*ї, яку я час від часу відвідую, склалася така сімейна історія: їхній дід служив Гітлерові в військах СС, батько служив в Народній армії Німецької Демократичної Республіки, причому служив полковником в службі "Штазі" (аналог КДБ). Внук тепер служить в військах протиповітряної оборони ФРН капітаном, в НАТО. На стіні в їхній домівці висять фото всіх трьох - один в формі СС, другий в формі Армії НДР, внук в формі бундесвера. І царює там мир і спокій...А ще вони всі в один голос кажуть:"Все, нас воювати не заставить навіть голод. Замазку віконну будемо їсти, але на війну не підемо". Це ще і відповідь тим, хто думає, що НАТО якось вступиться за Україну. Повна наївність!
Віктор Показати IP 9 Травня 2019 14:13
Це не українець, це-антиукраїнець!
Українка Показати IP 9 Травня 2019 14:15
Вам ще не набридлі ці збиті вислови: "."Включайтесь" і думайте"? Це Ви нам таке пропонуєте? Рахуєте, що написали щось мудре? Ви не можете пробачити Червоній Армії перемоги над німцями у тій війні? Так ВАм зараз всі шляхи відкриті ! Велкам у батраки до Європи! В чому проблема? Ви своє відвоювали. Своє право бути дешевою рабсилою для європейців з розвинутих країн. Ви цим пишаєтесь? Пишаєтесь тим, що знущаєтесь над старенькими, що пережили ту війну. Герої...Що ви як ті бички на тряпку на зірки кидаєтесь? А у фашистських символах своїх радикалів нічого не помічаєте. Свастика для вас -тільки руни...Що з очима? Що з пам'яттю? А стосовно заборон нацистських символів як? Все ОК? Прихвостні нацистські!
Українці Показати IP 9 Травня 2019 15:44
Мододець! Правильно і щиро. Підтримую Вас.
олег Показати IP 9 Травня 2019 16:37
Як що врахувати що з 45 до 2019 прошло 74 роки то тим ветеранам повинно бути по 92 роки вже при тому що закінчили війну у 18 років. То що починали воювати у 13-14 років ?? То які то ветерани ??
Лучанин до олег Показати IP 9 Травня 2019 17:17
Повчи історію!!! Були й таки! А діти по 10-12 років і жінки до станків стали!! Війна була не тільки безпосередньо на фронті! Чи ти думаєш, що діти народжені в роки війни мали дитинство?? Всі, хто пережив ту війну - ветерани.
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 9 Травня 2019 17:28
Наймолодшому ветерану-94.Де вони?Це гебісти,які до фронту ніякого відношення не мають,а "ястребкі",які винищували нашу НАЦІЮ,яка дійсно боролась за НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!!!Були помилки,але це війна...УКРАЇНЦІ!!!Прокиньтесь!Помоліться за загиблих,а не "песни","пляски".БОГ ВАМ в поміч...
Олександр Показати IP 9 Травня 2019 17:52
Дуже шкода, але максимум, що я побачив - учасників останнього воєнного призову. Частина з цих дідів ніде не воювала - це факт. На грудях у них - жодної реальної нагороди, крім купи ювілейок й відомчих знаків. Через одного - медаль "За перемогу над Німеччиною" і "горбачовський" орден ВВВ 2-го ступеню. Кому у 1985 р. давали ювілейку 2-го ступеню - хто у темі, той знає. Є у мене ще трохи більша підозра по одному з цих дідів (по принципу розташування на грудях нагород - реальний ветеран не заникає єдину нормальну нагороду десь серед лабуди), але про це помовчу. Я до чого - ці люди, частина з них, теж трохи захопили війни, теж варті шани, тим більше, що й в останньмоу призові чимало загинуло й брали вони, багато хто, участь у реальних страшних боях - але все ж класичних ветеранів, заслужених фронтовиків з БОЙОВИМИ нагородами фактично уже нема... Лишаються якісь сотні на цілу Україну. Шкода, але це життя
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 9 Травня 2019 18:07
І ще.Найбільше ПРАВЕДНИКІВ світу в Україні,моїй БАТЬКІВЩИНІ.Вони ховали єврейські сімї,особливо дітей і це правильно і мужньо.Але що їх нащадки "творять" на нашій землі???Хоча напевно,перепрошую,це не нащадки,а виродки.Бог їм суддя,а нам відроджувати УКРАЇНУ.
Я Показати IP 9 Травня 2019 20:04
День перемоги над фашистами це свято всіх народів і Українців теж, і щоб уі віслюки не гомоніли...перемога не роського народу а і Українського теж....Нічого іншого для переконання не треба.
Андрiй Показати IP 10 Травня 2019 00:13
Браво Волынь!!!! Обожаю этот край, эту частичку великой страны, в которой есть еще честь, память и уважение. С Праздником Победы! То, что сейчас имеем, я благодарен нашим родным, тем родным у кого выпала очееень не легкая доля и они выстояли, выдержали, смогли!!! Горжусь всеми нашими родными, теми кто на фронте, теми кто в тылу, теми кто в оккупации партизанил. Все жили тогда, воевали с одной целью!!! И не было разделения на национальности и очень жаль, что сейчас делят - украинец, русский, молдаван, киргиз, казах, прибалт, грузин и т.д.
Носатий дядько Показати IP 10 Травня 2019 11:10
Українофоб Піха, як завжди, в перших рядах і на перших світлинах. - Нафіга ви фоткаєте цього злодія і м\дака? Яке відношеня він має до цього дня?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus