USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Нігер слідом за Малі розриває дипломатичні відносини з Україною

Сьогодні 15:05
Нігер оголосив про негайне розірвання дипломатичних відносин з Україною, звинувативши Київ у підтримці «терористичних груп». За два дні до цього аналогічний крок зробила Малі.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на Alarabiya News.

Обидві держави вирішили розірвати дипломатичні відносини з Україною після того, як повстанці-туареги на півночі Малі вбили десятки російських найманців ПВК «Вагнера».

Малі та Нігер звинувачують Україну в підтримці «терористичних груп». Речник уряду Нігеру Амаду Абдрамане заявив, що його країна звернеться до Ради безпеки ООН з проханням обговорити «агресію» України.

«Уряд Республіки Нігер, висловлюючи повну солідарність з урядом і народом Малі, вирішив у повному суверенітеті розірвати дипломатичні відносини між Республікою Нігер і Україною з негайним набуттям чинності», – сказав Абдрамане.

Він зазначив, що уряд Нігеру з «великим подивом і глибоким обуренням» дізнався про «підривні та неприйнятні» зауваження речника української розвідки Андрія Юсова – йдеться про його заяву, що малійські повстанці «отримали необхідну інформацію», яка допомогла їм здійснити успішний напад на вагнерівців. Цими словами раніше обурилися Малі та Сенегал.

Для Малі така заява стала приводом розірвати дипломатичні відносини з Україною, звинувативши її в причетності до атаки, а також в агресії та підриві суверенітету Малі. Розриваючи дипломатичні відносини з Україною, у Малі заявили, що погоджуються з твердженнями Росії про «неонацистську та злочинну природу української влади, яка є союзником міжнародного тероризму».

Перед цим сенегальське закордонне відомство викликало посла України Юрія Пивоварова через його коментар про нібито підтримку нападу на вагнерівців. У Малі також згадали про це, розриваючи дипломатичні стосунки з Києвом. Що саме сказав посол – невідомо.

У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною. Цей крок назвали «недалекоглядним і поспішним».

У відомстві наголосили, що Україна дотримується норм міжнародного права, непорушності суверенітету і територіальної цілісності інших країн та відкидає звинувачення Малі в нібито «підтримці міжнародного тероризму».

Ймовірно, наступною державою, яка розірве дипломатичні відносини з Україною, стане Буркіна-Фасо – 6 липня військові хунти африканських країн Малі, Буркіна-Фасо та Нігер утворили власну конфедерацію – Конфедерацію держав Сахеля (АЕS).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus