USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Нідерланди виділять €260 мільйонів на закупівлю боєприпасів для України

24 Травня 2023 22:31
Нідерланди виділять €260 мільйонів на закупівлю 155 мм артилерійських боєприпасів для України.

Про це повідомляє Міноборони Нідерландів, передає Укрінформ.

«Військова підтримка України, розширення виробничих потужностей та нові оборонні проєкти. Про це, зокрема, говорили у Брюсселі міністри оборони ЄС. Міністр оборони Кайса Оллонґрен повідомила, що Нідерланди виділяють €260 мільйонів на спільну закупівлю боєприпасів для України», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що багато українських військових проходять підготовку в рамках навчальної місії ЄС. На кінець травня вже підготовлено близько 15,2 тисячі українських військових, з яких частину тренували в Нідерландах.

Читати ще: ЄС спрямував ще 1,5 мільярда євро макрофіну Україні

Також під час зустрічі міністри оборони обговорили пропозицію єврокомісара Тьєррі Бретона, що передбачає виділення €500 мільйонів з бюджету ЄС на збільшення потужностей оборонної промисловості. Це вкрай потрібно для продовження військової підтримки України та поповнення її власних запасів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus