USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

Нідерланди придбають для України мобільні радари, що виявляють дрони

Сьогодні 18:27
Міністерство оборони Нідерландів закуповує для Збройних сил України 51 мобільний радар для виявлення дронів.

Про це повідомило оборонне відомство країни, пише Бабель.

Контракт підписали на заводі Robin Radar Systems у Гаазі. Системи здатні виявляти маленькі дрони й відрізняти їх, наприклад, від птахів. Унікальним у радарах є те, що вони виконують свою роботу під час їзди на платформі. Пізніше цього року нідерландське Міноборони передасть ці системи Україні.

Читати ще: Нідерланди інвестують €400 млн у виробництво бронетехніки для ЗСУ

Ці радари виявляють дрони, навіть якщо ті літають дуже швидко. Оскільки система виявлення мобільна, супротивнику важче знайти радар, а отже, і важче нейтралізувати його. Це дає можливість безперервно виявляти безпілотники противника, а потім виводити їх з ладу.

Читати ще: Нідерланди та Данія передадуть Україні партію анків Leopard 2

Очікують, що Міноборони Нідерландів передасть Україні 51 радар в останньому кварталі 2024 року. Їх постачатимуть поетапно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus