USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Ні тракторів, ні грошей: на Волині потерпілі роками відсуджують кошти за сільгосптехніку

15 Травня 2023 06:46
Понад 20 людей переконані, що стали жертвами шахрайства. Побачили в інтернеті оголошення про продаж тракторів за привабливою ціною, дали завдаток. У результаті – і техніку не отримали, і гроші втратили. Хоча правоохоронці знайшли підозрюваних, розслідували кримінальну справу й навіть довели її до суду, потерпілі втратили будь-яку надію.

Спочатку на засідання збирався повен зал потерпілих із різних областей. П’ять років тому люди вірили і сподівалися на правосуддя. У всіх схожа історія: побачили в інтернеті оголошення про продаж техніки за привабливою ціною. Поспілкувалися із продавцями, перерахували завдаток. Хто скільки: то 19 тисяч гривень, то 37 тисяч. Навіть підписали договір, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Бігом оплачуйте, і ми будемо документи готувати. На комп’ютері нам показали трактор. Колір червоний, а то буде синій. Але ви йдіть бігом оплачуйте, бо то акція. То ще добре, що ми не повну суму оплатили, а якусь частинку», – сказала потерпіла Оксана.

«Вони трактора не привезли. Я телефонував. Сказали, що є затримка. Постійно казали, що є якісь проблеми, що трактор стоїть на майданчику в Києві, але вони не можуть його привезти. Потім сказали, що я маю заплатити за транспортування. За доставку запросили 20 тисяч гривень. Я заплатив», – розповів потерпілий Сергій.

«Трактора досі немає. Вона потім телефон не брала від мене», – зазначив ще один ошуканий Петро.

Гроші потерпілі переказували на фірми з київською реєстрацією. Назви підприємств постійно змінювалися.

«Ці фірми є фіктивними. Зареєстровані в Києві. За цими юридичними адресами вони не розташовані. Директорів ми не можемо знайти. Ці особи під різними приводами вимагали кошти на податки, збори, транспортні витрати. Саму техніку вони нам не показували, тільки вимагали кошти», – сказав представник потерпілих.

У кримінальній справі про шахрайство четверо обвинувачених: троє жінок і чоловік. Але роки йдуть, а вироку досі немає. Потерпілих уже раз допитували, тепер, схоже, будуть допитувати повторно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus