USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Незламна, нездоланна, сильна: Волинь відзначила День Незалежності України

24 Серпня 2022 13:22
Хвилина мовчання за загиблими Героями, нагородження волинян та спецпогашення нової марки: в обласному центрі Волині на Київському майдані відбувся урочистий захід з нагоди Дня Незалежності України.

Про це повідомили 24 серпня у Волинській обласній військовій адміністрації та Волинській обласній раді.

«Тридцять один рік доводимо світу, що ми незалежні, та усі ми знаємо, що наша історія має глибоке коріння, – зазначив очільник ОВА Юрій Погуляйко. – На жаль, сьогодні за незалежність нашої держави продовжують віддавати життя українські військові. Ми завжди будемо їх пам’ятати і не пробачимо ворогу жодного втраченого життя».

«31-й рік Незалежності, 8-й рік війни з агресором. Але насправді ця війна триває набагато довше, – звернувся до громади голова обласної ради Григорій Недопад. – Кілька століть за суверенітет, соборність і право самостійно визначати свою долю борються не лише воїни, а й увесь український народ. Очевидно, що сьогодні – пік цієї боротьби. Нам тривожно прокидатися під завивання сирен, нестерпно важко ховати рідних і знайомих, боляче перейматися долею дітей. Але нас не здолати, ми переможемо! Бо за нами правда і з нами Бог. Слава Україні, героям і нації!».
Аби віддати шану усім, хто відстоював ідею вільної України, керівництво області та військові поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України».
Читати ще: У Луцьку скасували урочистості до Дня прапора та Дня Незалежності України

Крім того, Юрій Погуляйко та Григорій Недопад вручили державні нагороди та обласні відзнаки волинянам, які щодня наближають Україну до перемоги: їх отримали військові, волонтери, благодійники, аграрії та громадські діячі. Орденом княгині Ольги нагороджено очільницю громадської організації родин загиблих в АТО Любов Карабан. Подякою всеукраїнської Асоціації місцевих та регіональних влад відзначено депутата обласної ради, бізнесмена Ігоря Леха.
Також до Дня Незалежності нашої держави сьогодні «Укрпошта» випустила нову марку «Вільні, Незламні, Непереможні». Тож під час урочистостей у Луцьку відбулося її спецпогашення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинянка Показати IP 25 Серпня 2022 11:25
Любов Карабан сама за себе порушила клопотання про нагородження орденом ? СТАТУТ відзнаки Президента України "Орден княгині Ольги" I. Загальні положення 13. Клопотання про нагородження орденом княгині Ольги порушують перед вищими органом або організацією. Висунення кандидатур здійснюється гласно, як правило, за місцем роботи особи, яку представляють до відзначення.
Ігор Показати IP 25 Серпня 2022 16:39
Пані Карабан! Що там з судом? Що там з контрабандою брендового одягу та дорогого посуду для Вашої організації, нібито для «батьків загиблих» ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus