USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Незаслужений розгром від «Металіста»: «Волинь» зазнала першої поразки в сезоні. Фоторепортаж

29 Серпня 2021 11:21
Чимало вболівальників і досі пам’ятають легендарний забіг арбітра Дмитра Кутакова полем «Авангарду». Тоді ультрасу «Волині» (та й не тільки) не сподобалося суддівство головного арбітра матчу, який фактично всі моменти свистів у сторону харківського «Металіста». Той матч команди проводили у рамках Прем’єр-ліги, але з того часу відбулося багато змін: «Металіст» розпався, а «Волинь» вилетіла в Першу лігу та зробила кілька спроб, аби підвищитися у класі.

Нині «Металіст» переживає відродження та вже цього сезону претендує на вихід до Прем’єр-ліги. Перед виїзним матчем з лучанами в гостей був стовідсотковий показник у графі набраних очок. Але не все так просто. Чи не після кожної з ігор тренери команд суперників висловлювали своє невдоволення арбітражем, що не дивно, адже у чотирьох з п’яти ігор харків’яни били пенальті, а у трьох іграх суперники «Металіста» залишалися у меншості. «Оболонь» після матчу з харків’янами навіть звернулася з відкритим листом до президента УАФ зі скаргою на суддівство.

Натомість «Волинь», попри те, що грає молоддю, яку хоронили до початку сезону, також не йшла з поля без очок у цьому сезоні. Відтак молоді хлопці налаштовувалися на битву проти набагато зірковіших суперників.

«Металіст» прибув на центральний матч шостого туру до Луцька літаком, приземлившись у Рівному, та навіть встиг провести тренування на «Підшипнику». Не кожна команда Прем’єр-ліги може дозволити собі таку розкіш, а ось президент харківського клубу грошей не шкодує. По-багатому.

На трибунах «Авангарду» зібралося набагато більше вболівальників, ніж зазвичай. Тренер «Металіста» Олександр Кучер доволі зосереджено спостерігав за розминкою своєї команди, а ось Альберт Шахов традиційно вийшов з-під трибунного приміщення знервованим та дуже налаштованим, ніби він сам повинен був закривати якусь позицію на полі.
Очікувано на старті гри харків’яни забрали м’яч під контроль, і вже на 3 хвилині вони створили гольовий момент: після подачі кутового партнер скинув головою м’яч на Мизюка, який розстрілював ворота Неділька, однак досвідчений голкіпер впевнено ліквідував небезпеку.

Попри те, що «Металіст» володів територіальною перевагою, «хрестоносці» намагалися огризатися, пробиваючи здалеку: якщо Сад запустив м’яч над поперечиною, то Рябову не вистачило дещиці, аби влучити у дальній кут – м’яч розминувся зі стійкою.
В середині тайму волиняни дещо оговталися та навіть перехопили ініціативу. Свій шанс мав Войтіховський, але головою не зумів переправити м’яч у ворота Рибки після подачі зі штрафного.
А Климець ледь не виконав сухий лист – Рибка перевів м’яч на ще один кутовий. Наприкінці тайму «хрестоносці» створили ще один класний момент. Чернов поборовся на фланзі та віддав на Кобзаря, який накрутивши кількох захисників, знову прострілив до карного майданчика, де знаходилися той же Чернов та Сад, але тут у гру вступив Рибка. Відтак на перерву команди пішли з нулями на табло.
Ще веселіше команди розпочали другу половину зустрічі. Неділько знову врятував «Волинь» після удару впритул Танчика, а фактично в наступній атаці Кобзар поблизу чужого штрафного виборов м’яч у Мизюка та вийшов віч-на-віч, однак пробив поруч зі стійкою.
«Волинь» знову ж таки намагалася пробивати здалеку – в одному з моментів Рибка лише з другої спроби зафіксував м’яч після потужного удару Чепелюка. А Сасовському, який пробивав головою після подачі, лише трохи не вистачило, аби влучити у ворота. У «Металіста» свій момент мав Пейшото, але бразилець не зумів влучити у дев’ятку воріт Неділька.
А ось з класним ударом Романюка з-за меж штрафного на 69 хвилині Неділько нічого не зміг вдіяти – 0:1, і колишній футболіст «хрестоносців» побіг святкувати гол у ворота своєї колишньої команди.
Навіть попри попущений гол «Волинь» не збиралася здаватися. Замість Богомаза, який не увійшов в гру після заміни, на полі з’явився Теслюк. Вже традиційно високого центрбека Войтіховського перевели в атаку. Однак відігратися лучани не зуміли і двічі попустили самі. На 84 хвилині Банада замкнув простріл Підлепенця з правого флангу – 0:2. А вже у додатковий час Пейшото розстріляв ворота Неділька, але вже після прострілу з протилежного флангу від Білика.
Фінальний свисток арбітра зафіксував розгромний рахунок не по грі – 0:3. На полі у складі «Волині» не було жодного байдужого, волиняни билися на кожному клаптику поля. Пропустивши, вони побігли відіграватися, але так не зуміли повернутися гру.

Однак засмучуватися не варто, адже гіркоту першої поразки у сезоні можна буде підсолодити вже у вівторок у Львові, де «хрестоносці» зіграють надпринциповий кубковий матч з «Карпатами».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus